آدم‌های بدبین معتقدند که دوست داشتن هم‌نوعان خود یا به عبارتی، نوع‌دوستی واقعی، خرافه‌ای بیش نیست و عملاً هیچ کس دست به کاری نمی‌زند، مگر آن که در نهایت با انگیزه منافع شخصی‌اش باشد، اما حتی بدبین‌ترین افراد نیز به سختی می‌توانند توضیح دهند که چرا برخی به عقل و اراده خود تصمیم می‌گیرند تا برای کمک و مراقبت از کودکان بی‌سرپرست به فقیرترین نقاط جهان سفر کنند.

مکان‌هایی که گرسنگی، بیماری و جنگ زندگی مردم را تباه ساخته و مرگ به اندازه حیات عادی و پیش‌ِ پاافتاده شده است. این افراد نمی‌توانند توجیه کنند که چرا یک شهروند مرفه از طبقه متوسط ترجیح می‌دهد بعدازظهرهای خود را صرف آموزش خواندن و نوشتن به نوجوانان فراموش‌شده در کثیف‌ترین و خطرناک‌ترین نقاط شهر ‌کند یا اینکه چرا یک پرستار جان خود را برای مراقبت از سربازان مجروح در خط مقدم جبهه به خطر می‌اندازد.

برای مطالعه :

20 نوامبر؛ روز جهانی کودکان بی سرپرست

داوطلبان در هر شکل و اندازه‌ای ظاهر می‌شوند، اما همه آنها افرادی درستکار و ابرقهرمانان واقعی این جهان هستند. هر چند برای تمام کارهای فداکارانه‎‌ خود پولی مطالبه نمی‌کنند، اما قطعاً سزاوار احترام و قدردانی ما هستند. این دقیقاً همان هدفی است که «روز جهانی تقدیر از داوطلبان» (Volunteer Recognition Day) دنبال می‌کند.

تاریخچه روز جهانی داوطلب

طی صدها و شاید هزاران سال گذشته افرادی پای به عرصه حیات گذاشته‌اند که امنیت خود را برای کمک به دیگران به خطر انداخته و در ازای آن هیچ توقعی نداشته‌اند. «بن فرانکلین» (Ben Franklin)؛ یکی از پدران بنیان‌گذار ایالات متحده آمریکا، از موسسانِ اولین ادارات آتش‌نشانی داوطلبانه بود که به خاموش کردن بسیاری از آتش‌سوزی‌های "فیلادلفیا" کمک کرد.

«فلورانس نایتینگل» (Florence Nightingale) که اغلب از او با عنوان مادر پرستاری نوین یاد می‌شود، با مراقبت از مجروحان جنگی، به همان اندازه سربازانی که در "جنگ کریمین" (Crimean War) می‌جنگیدند، برازنده‎‌ی لقب قهرمانی بود.

«آگاتا کریستی» (Agatha Christie)، نویسنده مشهور رمان‌های جنایی، طی سال‌های 1914 تا 1917 و زمانی که همسرش «آرچی» (Archie) مشغول نبرد در جنگ جهانی اول بود، به عنوان یک پرستار در بخش کمک‌های داوطلبانه بیمارستان صلیب سرخ در «تورکی» (Torquay) انگلیس خدمت می‌کرد.

بیشتر بخوانید :

روز جهانی سلامت روان

«مادر ترزا» (Mother Theresa)، اهل کلکته و یک راهبه کاتولیک، بخش عمده عمر خود را صرف مراقبت از مبتلایان به ایدز، جذام و سل در هند کرد. اخیراً نیز بسیاری از سلبریتی‌های هالیوودی نظیر «آنجلینا جولی» (Angelina Jolie) در تلاش برای درک مشکلات ساکنان نقاط فقیرنشین دنیا سفرهای متعددی به این مناطق داشته‌اند تا بتوانند راه‌هایی برای کمک به آنها بیابند. همه این افراد و بسیاری دیگر از نیکوکاران تلاش کرده‌اند تا پیوسته دنیا را به سمت بهتر شدن سوق دهند.

نحوه گرامیداشت روز جهانی داوطلب

راه‎‌‌های زیادی برای گرامیداشت روز جهانی داوطلب وجود دارد تا به این نحو از کسانی که بخش عمده زندگی خود را وقف کمک به نیازمندان فراموش‌ شدۀ جهان کرده‌اند، تقدیر و تجلیل شود. بهترین راه این است که خود به دنبال راهی برای کمک به دیگران باشید، البته این بدان معنا نیست که همه چیز را رها کنید و به یک کشور جهان سومی بروید.

فرقی نمی‌کند کجا زندگی می‌کنید، حتماً در اطراف شما افرادی هستند که اوضاع سختی را می‌گذرانند و به امکاناتی نیاز دارند که اکثر ما آنها را اولیه و بدیهی می‌دانیم مثل سقف بالای سر، لباس، یک وعده غذای گرم یا فقط اندکی عشق و توجه.

این فقط در مورد انسان‌ها صدق نمی‌کند، پناهگاه‌های حیوانات همیشه پر از حیوانات تنهایی است که به آغوش گرم دیگران نیاز دارند. بنابراین هدفی را انتخاب کنید که به قلب شما نزدیک است و این روز خاص را صرف کمک به دیگری کنید. به احتمال زیاد این تجربه را ارزشمندتر از هر حقوق و دستمزدی خواهید دانست.

منبع: وبسایت daysoftheyear