همۀ ما دوست داریم در مکان بهتری زندگی کنیم. برای اینکه دنیا به مکانی بهتر تبدیل شود، همه‌مان باید نقشی مؤثر ایفا کنیم. این نقش‌ها می‌تواند کمک‌های داوطلبانه، آموزش مهارت به افراد جویای کار، داشتن گوش شنوا یا حتی مهربانی و لبخند باشد. همچنین، می‌توانیم با کمک‌ کردن به خیریه‌ها تفاوت ایجاد کرده و دنیا را به مکانی بهتر تبدیل کنیم.

حال یک پرسش مهم مطرح می‌شود: «وقتی خودم می‌توانم به‌تنهایی تفاوت ایجاد کنم چرا باید به خیریه‌ها کمک مالی کنم؟» همیشه می‌گویند «یک دست صدا ندارد!» در حوزۀ خیریه و عمل خیر هم با تجمیع منابع می‌توانیم کارهای بیشتر و مؤثرتری انجام دهیم. ساختار مؤسسه‌های خیریه فرصتی فراهم می‌کند که بتوانند از منابع مالی جمع‌آوری‌شده برای کمک مستقیم به افرادی که به آن منابع نیاز دارند بهره ببرند.

اگر نگرانید که کمک اهدایی شما چگونه مصرف می‌شود، می‌توانید گزارش سالانۀ مؤسسۀ خیریۀ موردنظر را بررسی کنید تا مطمئن شوید که کمک‌های اهدایی شما در مسیر درستی هزینه می‌شود.

در ادامۀ مقاله دلایل بیشتری را ذکر می‌کنیم که چرا به‌عنوان عضوی از جامعه موظفیم به خیریه‌ها کمک کنیم. لطفاً با ما همراه شوید.

چرا به خیریه‌ها کمک می‌کنیم؟

دلایل زیادی برای کمک به خیریه‌ها وجود دارد. برخی از این دلایل شخصی است. برای مثال، فردی که به‌سختی هزینه‌های تحصیل خود را تأمین کرده است، در بزرگ‌سالی، به مؤسسه‌هایی که خرج تحصیل کودکان بی‌بضاعت را تأمین می‌کنند کمک می‌کند یا مثلاً پزشکی که در کودکی، برادر کوچک‌تر خود را از دست داده است، در بزرگ‌سالی به کودکان بیمار، خدمات خیریه ارائه می‌دهد.

چرا به خیریه‌ها کمک می‌کنیم؟

حتی گاهی این افراد مؤسسه‌های خیریه را تأسیس می‌کنند. کمتر کسی است که محک را نشناسد. ایدۀ تأسیس این مؤسسه ماجرایی بسیار شخصی دارد. فرزند بانو سعیده قدس، بنیان‌گذار محک، به سرطان مبتلا می‌شود. این بانوی نیکوکار تصمیم می‌گیرد مؤسسه‌ای تأسیس کند تا همراه کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌های آن‌ها باشد. هدف بانو قدس کم ‌کردن آلام کودکان و خانواده‌هایشان و حمایت از آن‌ها در روند درمان بود.

علاوه بر این، دلایل دیگری نیز وجود دارد که می‌خواهیم به‌طور مختصر به برخی از آن‌ها اشاره کنیم. اگر شما هم دلیل دیگری به ذهنتان می‌رسد، خوب است با بقیه به اشتراک بگذارید.

1. کمک به خیریه‌ها حس خوبی به ما می‌دهد.

خیریه‌های زیادی وجود دارند که کارهای باورنکردنی انجام می‌دهند. وقتی تصمیم می‌گیریم به خیریه‌ای خاص کمک کنیم، جامعۀ هدف آن مؤسسه برای ما مهم است. در این صورت تحت‌تأثیر فعالیت‌های آن مؤسسه قرار می‌گیریم. شاید کاری که آن مؤسسۀ خیریه انجام می‌دهد به‌دلیل تجربه‌های شخصی برای ما مهم باشد. احساسات شدید هم می‌تواند این تأثیر را داشته باشد.

چرا به خیریه‌ها کمک می‌کنیم؟

اجازه دهید تجربۀ شخصی‌ام را برایتان تعریف کنم. کودکان، آینده جامعۀ ما هستند. هریک از آن‌ها سزاوار کودکی بی‌دغدغه‌اند. دیدن کودکان کار یکی از لحظات سخت زندگی من بوده و هست. این موضوع به‌شدت مرا متأثر می‌کند که چرا آن‌ها مانند هم‌سن‌وسالانشان پشت میز مدرسه ننشسته‌اند تا شاید با ادامه تحصیل بتوانند آینده‌ای متفاوت داشته باشند. این دغدغه باعث شد مؤسسۀ صبح رویش یکی از مؤسساتی باشد که به آن کمک می‌کنم. این مؤسسه برای کودکان کار، فرصت تحصیل ایجاد می‌کند. شما هم چنین تجربه‌هایی داشته‌اید؟

2. می‌خواهیم تغییر ایجاد کنیم، حتی اگر کوچک باشد.

وقتی تصمیم می‌گیریم به یک موسسۀ خیریه کمک کنیم، صرف‌نظر از اندازۀ آن و میزان کمک ما، تفاوت ایجاد می‌کنیم. به‌لطف سخاوت افرادی نظیر شما، مؤسسه‌های خیریه کارهای بزرگی انجام می‌دهند. در واقع، قدم کوچک من و شما ممکن است مسیر زندگی فرد دیگری را هموارتر کند. این‌طور توانسته‌ایم تغییری ایجاد کنیم حتی اگر کوچک باشد.

چرا به خیریه‌ها کمک می‌کنیم؟

مهم نیست که چقدر می‌توانید کمک کنید، مؤسسه‌های خیریه با جمع‌آوری کمک‌های مالی حتی اندک، کارهای خیر فوق‌العاده‌ای انجام می‌دهند. هر کمکی که دریافت می‌شود به خیریه‌ها کمک می‌کند تا دست‌به‌کار شوند و تغییرات مثبتی ایجاد کنند. به همین دلیل خیریه‌ها از کمک‌های کوچک هم استقبال می‌کنند.

البته همیشه کمک‌ها مالی نیست. برای مثال، مؤسسۀ خیریه کهریزک علاوه بر کمک‌های مالی از کمک‌های داوطلبانه نیز استقبال می‌کند.

3. به نیازمندترین و آسیب‌پذیرترین قشر جامعه توجه می‌کنیم.

نیازمندان واقعی بیش از همه نادیده گرفته می‌شوند. معمولاً دولت‌ها هم نمی‌توانند از همۀ اقشار نیازمند حمایت کنند چون منابع مالی محدود است. به همین دلیل مؤسسه‌های غیرانتفاعی تأسیس می‌شوند تا این شکاف‌ها را پر کنند و منابع اختصاصی را برای کمک به آسیب‌پذیرترین افراد فراهم آورند. با کمک به مؤسسه‌های خیریه، باعث می‌شویم فرایندهای کاری آن‌ها تسهیل شود و بتوانند نیازمندان بیشتری را تحت پوشش قرار دهند. هر یک تومان کمک امروز ما می‌تواند آیندۀ شخصی را تغییر دهد.

چرا به خیریه‌ها کمک می‌کنیم؟

4. جامعۀ ما را به وضعیت ایده‌آل نزدیک می‌کند.

جامعه‌ای را تصور کنید که در آن هیچ کودکی گرسنه نیست و آزار نمی‌بیند، خشونت خانگی وجود ندارد، همۀ بیماری‌ها به‌راحتی و رایگان درمان می‌شوند، مهربانی همه‌گیر است و در یک کلام، فرصت‌های عادلانه برای همه فراهم است. داشتن چنین جامعه‌ای رؤیای همۀ ماست. اگر چنین جامعه‌ای را می‌خواهیم، باید به‌طور جمعی بکوشیم تغییرات ایجاد کنیم و به این جامعه نزدیک شویم. تغییر واقعی مستلزم همکاری همۀ ماست. کمک‌های مالی ما به سازمان‌های خیریه کمک می‌کند تا جامعه‌ای را ایجاد کنند که آلام زندگی اعضای آن کمتر شود.

چرا به خیریه‌ها کمک می‌کنیم؟

5. به ما احساس تعلق می‌دهد.

زندگی ممکن است گاهی اوقات سخت باشد؛ اما اینکه بدانیم در مواقع لازم می‌توانیم از دیگران کمک بگیریم حس خوبی به ما می‌دهد. با ایفای نقش خود برای کمک به نیازمندان، می‌توانیم بیشتر احساس کنیم که بخشی فعال از جامعۀ خود هستیم. جامعه برای ما بسیار مهم است. اینکه بتوانیم دست‌به‌دست هم بدهیم و آن را به مکانی بهتر تبدیل کنیم به ما حس تعلق می‌دهد؛ حس تعلق به چیزی بزرگ‌تر.

چرا به خیریه‌ها کمک می‌کنیم؟

خیریه‌های مختلفی وجود دارند که در حوزه‌های متفاوت فعالیت می‌کنند. این مؤسسه‌ها برای بقای خود به کمک همۀ ما نیاز دارند. دلیل کمکمان هرچه که باشد، موجب می‌شود این مؤسسه‌ها بتوانند به افراد بیشتری خدمات ارائه دهند. هر کمک کوچک من و شما می‌تواند تغییر بزرگی ایجاد کند پس از همین حالا تصمیم بگیریم مؤسسۀ خیریه‌ای را انتخاب کنیم و هر کاری از دستمان برمی‌آید انجام دهیم