برای برگزاری چهاردهمین گردهمایی سالانه با موضوع کمک به نیازمندان، باید فهرستی از ده‌ها نامزد را تهیه کنیم؛ کسانی که به حل مشکلات در آسیا و اقیانوسیه متعهد هستند.
برخی از بزرگترین نیکوکاران در سال جاری با همه‌گیری کووید-19 مطرح شدند. چندین نفر از آنان به ساختن بیمارستان، تهیه تجهیزات حفاظتی یا تأمین مالی تحقیقات پزشکی مبادرت کردند. 

به عنوان مثال؛ لی‌کا شینگ (Li Ka-shing) از هنگ کنگ، از طریق بنیاد خیریه خود و به اشکال مختلف، 250 میلیون دلار هنگ‌کنگ، معادل 32 میلیون دلار کمک کرد که 100 میلیون دلار هنگ‌کنگِ آن، به جوامع کوچک ووهان-ووهان مرکز شیوع کووید-19 در چین اختصاص یافت. 

تاداشی یانای (Tadashi Yanai)، رئیس یک خرده‌فروشی بزرگ، ۱۱.۲ میلیارد ین، معادل ۱۰۵ میلیون دلار را به دو دانشگاه ژاپن اهدا کرد که بیشتر آن برای تسهیل تحقیقات در مورد بیماری‌ها و ساخت واکسن کرونا استفاده خواهد شد، اما کمک‌های مالی امسال، تنها متمرکز بر بیماری کووید-19 نبود. 

دیگر برگزیدگان، خود را وقف اهدافی مانند هنر و آموزش کردند. ثروتمندترین مرد ویتنام، فام نات ووونگ (Pham Nhat Vuong)، علاوه بر خیریه خود، برای کمک‌های مرتبط با Covid-19،  بورسیه‌های آموزشی و برنامه‌های مراقبت بهداشتی در سراسر کشورش 77 میلیون دلار اهدا کرد.

فهرست امسال که هنوز رتبه‌­بندی نشده است، شامل کارآفرینان متعهد به اهداف مذکور در منطقه آسیا و اقیانوسیه است. هدف ما راهنمایی افراد خیرخواهی است که از دارایی‌­های شخصی خود، کمک مالی می­‌کنند.

بنابراین این فهرست؛ کمک مالی شرکت­‌هایی که مالک آن­ها از ثروتمندترین سرمایه‌گذاران آسیا هستند را شامل نمی‌شود. مانند سال‌های گذشته، سرمایه‌گذاران یا روسای سازمان‌های غیرانتفاعی را در نظر نمی­‌گیریم، اگر چه آنها نقش مهمی دارند، اما سازمان فوربس (Forbes) آسیا، لیستی از اسامی افرادی که از دارایی شخصی خود کمک می‌کنند را اعلام نمود تا از اتلاف زمان جلوگیری شود.

اسامی افراد فعال در حوزه نیکوکاری و امور خیر

این اسامی به شرح زیر است:

1. Pham Nhat Vuong (52 ساله از ویتنام)؛ رئیس هیت مدیره Vingroup Pham Nhat Vuong (52 ساله از ویتنام)؛ رئیس هیت مدیره Vingroup

"وونگ" در سال 2006 بنیاد "قلب مهربان" را تأسیس کرد که 77 میلیون دلار در 9 ماه اول سال به آن اهدا کرد. این بودجه عمدتاً برای کمک به افراد نیازمند در ویتنام اختصاص یافت و شامل بورسیه تحصیلی برای کودکان محروم و مراقبت های بهداشتی رایگان برای کسانی بود که توانایی پرداخت آن را ندارند. 

همچنین، این بنیاد برای جوامع کم‌درآمد خانه، مراکز بهداشتی و کتابخانه تأسیس کرد و به مناطقی که دچار  بلایای طبیعی شدند، امداد رسانی کرد. به طور جداگانه، گروه او 55 میلیون دلار برای موارد مختلفی که به  Covid-19 مربوط است، هزینه کرد؛ مانند ارائه دستگاه‌های تنفس مصنوعی و سایر تجهیزات برای سازمان‌های مراقبت‌های بهداشتی. 

ثروتمندترین مرد ویتنام، شرکت چند کاربری Vingroup را تأسیس کرد و اکنون نیز بزرگترین سهام‌دار آن است. تمرکز این شرکت روی خودروسازی، املاک و فناوری است.

2. Peamod Bhasin (68 ساله از هند)؛ رئیس هیئت مدیره مجموعه Clix

Peamod Bhasin (68 ساله از هند)؛ رئیس هیئت مدیره مجموعه Clixدر ماه ژوئن، "باسین" به LivingMyPromise؛ که یک گروه هندی است و اکنون 94 عضو دارد، ملحق شد. این گروه متعهد شدند که حداقل 50 درصد از ثروت خود را به امور خیریه اهدا کنند. انگیزه "باسین" تا حدودی ناشی از مشکلات کارگران مهاجر هندی بود که شغل خود را یا شیوع کویید-19 از دست دادند. 

او می‌گوید: «در کشوری مانند هند، با نابرابری‌های فاحش، اگر افراد ثروتمند، بخشی از ثروت خود را از راه‌های خیر خواهانه، اهدا نکنند، در بخش‌های مختلف سیستم کشور ناهم‌خوانی به وجود می‌آید. سال گذشته، او به موسساتی مانند دانشگاه پلاکشا (Plaksha University) در شمال هند، برای فعالیت در جهت پیشرفت فناوری و به Medeor؛ بیمارستانی در گورگان؛ برای درمان بیماران کووید-19 ، 2 میلیون دلار اهدا کرده است.

"باسین" که یکی از مدیران سابق جنرال الکتریک بود، با ایجاد دفتر پشتیبان جنرال الکتریک کاپیتال، در نزدیکی دهلی، در سال 1996، پیشگام برون‌سپاری به هند بود. بخش NYSE که در سال 2007 از جنرال الکتریک کپیتال جدا شد و به Genpact تغییر نام داد، به او درآمدی بادآورده داد. در همین راستا؛ باسین بیش از 25 میلیون دلار را برای امور خیریه در نظر گرفته است.

3. Robert NG (68 ساله از سنگاپور)؛ رئیس هیئت مدیره گروه Sino و Philip NG  (62 ساله از سنگاپور)؛ مدیرعامل سازمان Far East

Robert NG (68 ساله از سنگاپور)؛ رئیس هیئت مدیره گروه Sino و Philip NG  (62 ساله از سنگاپور)؛ مدیرعامل سازمان Far Eastاین دو برادر به همراه سرمایه‌گذاران دیگر، نیازهای مرتبط با بیمارهای همه‌گیر را اولویت اصلی بنیاد خانواده خود قرار داده‌اند. بنیاد خیریه Ng Teng Fong مستقر در هنگ‌کنگ، در ماه مارس 50 میلیون یوان، معادل 7.4 میلیون دلار به دانشگاه Tsinghua پکن، برای حمایت از تحقیقات Covid-19 کمک کرد. 

کمک‌های دیگر شامل 7 میلیون ماسک، 60000 وعده غذایی، 4200 بسته حمایت از کارگران سالمند بازنشسته، 20 دستگاه تنفس مصنوعی و دو دستگاه ماسک‌سازی در هنگ‌کنگ، سنگاپور و جاهای دیگر بود. بنیاد آنها بیش از 2 میلیارد هنگ کنگ، معادل 258 میلیون دلار را در دهه گذشته برای طرح‌های هنری، اجتماعی و آموزشی، مانند بورسیه تحصیلی برای 3000 دانشجو و دانش آموز متوسطه در چین و هنگ‌کنگ اهدا کرده است.

4. Li-Ka Shing (92 ساله از هنک‌کنگ)؛ مشاور ارشد هلدینگ CK

Li-Ka Shing (92 ساله از هنک کنگ)؛ مشاور ارشد هلدینگ CKدر اواخر سال گذشته، این سرمایه دار هنگ‌کنگی، یک میلیارد دلار هنگ کنگ را تحت عنوان "صندوق امداد"  اهدا کرد. این صندوق برای کمک به تجار محلی است که به شدت از ناآرامی‌های سیاسی شهر آسیب دیده‌اند. هنگ‌کنگ حتی قبل از همه‌گیری کرونا در رکود بود؛ زیرا اعتراضات، بر شرایط حاکم بر جامعه تأثیر می‌گذارد.

بنیاد "لی-کا شینگ" بر این باور است که این پول به بیش از 28000 شرکت کوچک و متوسط در بخش F&B، خرده فروشی و حتی سفر اختصاص یافته است. از ابتدای شیوع کووید 19، این صندوق بیش از 250 میلیون دلار هنگ‌کنگ برای ماسک‌ها و تجهیزات محافظ برای بیمارستان‌ها، مدارس پزشکی و افراد محروم، خیرات کرده است.

5. John Gandel (85 ساله از استرالیا)؛ رئیس هیدت مدیره Gandle و Paulin Gandel (85 ساله از استرالیا)؛ کارگردان

John Gandel (85 ساله از استرالیا)؛ رئیس هیدت مدیره Gandle و Paulin Gandel (85 ساله از استرالیا)؛ کارگردان"جان" به عنوان یک فرد بانفوذ؛ مراکز خرید و همسرش نیز از زمان راه‌اندازی آن در سال 1978، 250 میلیون دلار استرالیا (176 میلیون دلار) به موسسه خیریه گاندل (Gandel) اهدا کرده‌اند. در سال گذشته، این بنیاد برای دو بحران استرالیا، یعنی آتش‌سوزی‌های تابستانی و کووید-19، 2.3 میلیون دلار استرالیا کمک اضطراری کرده است. 

موسسه خیریه گاندل، بیش از 100 میلیون دلار استرالیا را در داخل و خارج از کشور برای حمایت از هنر، آموزش، و تحقیقات بهداشتی و پزشکی توزیع کرده است. بزرگترین کمک مالی آن تا به امروز 10 میلیون دلار استرالیا در سال 2017 برای تأسیس یک بخش جدید در بیمارستان کابرینی ملبورن بود که شامل یک مرکز رادیوتراپی و بخش خدمات حاد سالمندان، قلب و انکولوژی است.

6. Li Shufu (57 ساله از چین)؛ رئیس هیئت مدیره هلدینگ خودرو Geely

 Li Shufu  (57 ساله از چین)؛ رئیس هیئت مدیره هلدینگ خودرو Geelyلی برای کمک به مبارزه با کووید-19 از طریق بنیاد خیریه "ژجیانگ لی شوفو" (Zhejiang Li Shufu) در ماه ژانویه 28 میلیون دلار اهدا کرد؛ او این بنیاد را سال 2006 به دلایل مختلفی چون آموزش، امداد رسانی در بلایای طبیعی و کمک‌های پزشکی تأسیس کرد. 

به گفته Geely و بر طبق آخرین اطلاعات این بنیاد، برای تهیه تجهیزات پزشکی، مانند ماسک و دستگاه تنفس مصنوعی، به 14 کشور از جمله فیلیپین، سوئد و بریتانیا، بیش از 14 میلیون دلار کمک کرده است. 

از دیگر فعالیت‌های خیریه این بنیاد می‌توان به کمک ۱۴۶۶۰۰ دلاری در سال ۲۰۱۹ برای حمایت از آموزش پزشکی در دانشگاه ژجیانگ (Zhejiang University) و کمک ۷۳۰،۰۰۰ دلار در سال گذشته به دانشگاه یانشان (Yanshan University) در استان هبی اشاره کرد.

7. Hur Dong-Soo (77 ساله از کره جنوبی)؛ رئیس هیئت مدیره Honorary

Hur Dong-Soo (77 ساله از کره جنوبی)؛ رئیس هیئت مدیره Honorary در ماه اوت، "سو" بنیاد بورسیه "هور جی یونگ" (Hur Ji-young) را تأسیس و آن را به نام دخترش که امسال در سن 40 سالگی درگذشت، نام‌گذاری کرد. برای تأسیس این بنیاد، "سو" به عنوان رئیس پالایشگاه نفت، 60000 سهام هلدینگ GS را به ارزش 2.6 میلیارد وون، معادل2.2 میلیون دلار را اهدا کرد که بیشتر آنها از دخترش به ارث رسیده بود. 

فعالیت‌های خیرخواهانه قبلی "سو" شامل 33 میلیارد وون سهام و پول نقد به بنیاد رفاه Donghaeng است که او با خانواده خود، ریاست آنجا را برعهده دارد. Donghaeng از کودکانی که در خانواده‌های کم درآمد و خانواده‌های چند فرهنگی و نیازمند متولد شدند، حمایت می‌کند. 

او همچنین به عنوان رئیس انجمن Chest of Korea؛ یکی از بزرگترین سازمان‌های غیرانتفاعی کشور؛ خدمت کرده است. "هور" در سال 1973 به GS Caltexملحق شد.

8. Tadashi Yanai (71 ساله از ژاپن)؛ رئیس هیئت مدیره خرده فروشی سریع‌السیر

Tadashi Yanai (71 ساله از ژاپن)؛ رئیس هیئت مدیره خرده فروشی سریع‌السیر

ثروتمندترین مرد ژاپن که خرده‌فروشی غول‌پیکر پوشاک از آنِ او است، مالک برند لباس‌های یونیکلو نیز است. وی در سال گذشته 11.2 میلیارد ین، معادل 105میلیون دلار را به دو دانشگاه این کشور کمک کرد. یانای در ماه ژوئن، 10 میلیارد ین به دانشگاه کیوتو (Koyoto University) کمک کرد تا از تحقیقات "تاسوکو هونجو" (Tasuku Honjo) و "شیمیا یاماناکا" (Shinya Yamanaka) حمایت کند.

این دو برندگان جایزه نوبل هستند که تحقیقاتشان با تمرکز بر ایمونوتراپی سرطان، سلول‌های بنیادی و واکسن ویروس کرونا انجام شد. "یانای" در یک کنفرانس جدید برای اعلام این هدیه گفت که بزرگترین چالش‌های پزشکی، سرطان و ویروس‌ها هستند. 

این دو استاد معتقدند که مطالعات پزشکی به کل جهان کمک خواهند کرد. “یانای” در نوامبر گذشته 1.2 میلیارد ین به دانشگاه واسدا (Waseda University) برای ساخت "کتابخانه موراکامی" (Murakami) اهدا کرد. این کتاب به “هاروکی موراکامی” (یک دانش آموخته همکار) رمان‌نویس ژاپنی تقدیم شده است و حاوی کتاب‌ها و مطالب اهدایی نویسنده است.

9. Eleanor Kwok Law Kwai Chun (66 ساله از هنگ‌کنگ)؛ قائم مقام رئیس هیت مدیره محصولات زیبایی Sa Sa

Eleanor Kwok Law Kwai Chun (66 ساله از هنگ‌کنگ)؛ قائم مقام رئیس هیت مدیره محصولات زیبایی Sa Saبنیانگذار بزرگ‌ترین نمایندگی محصولات زیبایی در آسیا؛ سا سا (Sa Sa)؛ بیش از 70 میلیون دلار هنگ‌کنگ، معادل 9 میلیون دلار را برای اهداف خیرخوانه مختلفی هزینه کرده است و 47 میلیون دلار هنگ‌کنگ به "پو لیونگ کوک" (Po Leung Kuk)، که در قرن نوزدهم به عنوان انجمن حمایت از زنان و کودکان تأسیس شد، پرداخت کرده است.

امروزه این سازمان، که "کووک" از سال 2016 تا 2017 ریاست آن را بر عهده داشت، به اهداف مختلفی متعهد است: فرهنگی، آموزشی، مراقبت از سالمندان، مراقبت‌های بهداشتی و خدمات اجتماعی. "کووک" سال گذشته 1.5 میلیون دلار هنگ‌کنگ به سازمان‌های حامی محیط زیست، مراقبت از بینایی و انجمن راهنمایان دختر هنگ‌کنگ اهدا کرد. 

از زمان شیوع کووید-19، او همچنین به افراد مسن و معلول در هنگ‌کنگ، تجهیزات حفاظتی شخصی اهدا کرده است. در سال 2010، "کواک" 20 میلیون دلار هنگ کنگ به دانشگاه لینگنان هنگ کنگ (Lingnan University) اهدا کرد، جایی که همسرش دکترای خود را دریافت کرد و ساختمان "سیمون" (Simon) و "النور کواک" (Eleanor Kwok) را برای امکانات آموزشی اضافی تأسیس کرد. 

از سال 2013 تا 2014، این زوج 5 میلیون دلار هنگ‌کنگ به دانشگاه علم و فناوری این کشور، برای پیشرفت دستگاه‌های زیست پزشکی مربوط به بیماران سکته مغزی اهدا کردند.

10. Manuel Villar (70 ساله از فیلیپین)؛ رئیس هیئت مدیره مجموعه ویستا

Manuel Villar (70 ساله از فیلیپین)؛ رئیس هیئت مدیره مجموعه ویستاسال گذشته، رئیس یکی از بزرگترین توسعه‌دهندگان کشور، به مدرسه کاتولیک "سینت جود مانیل" (Manila’s Saint Jude Catholic School)، بیش از 2 هکتار زمین هدیه داد و به دانشگاه فیلیپین، Villar’s alma mater، نیز برای یک پردیس نوآوری، 5 هکتار زمین اهدا کرد. 

ارزش مجموع این دو بسته 8 میلیارد پزو ، معادل 165 میلیون دلار است. او همچنین به تسهیلات جدید در چهار مدرسه فیلیپین کمک کرد. ویلار که در فقر بزرگ شده بود، آموزش را برای شکل دادن به شخصیت، ضروری می‌دانست.

«آموزش می‌تواند مردم ما را از فقر نجات دهد. او در ایمیلی گفت: آموزش می‌تواند منزلت و شغل ایجاد کند. در ضمن کمک‌های کوچک‌تر به کلیساها، فقرزدایی و مبارزه با کووید-19 که شامل تجهیزات حفاظتی و تبدیل ساختمان‌ها به مراکز قرنطینه می‌شد، پرداخت شده است.

11. Simon Lin (67 ساله از تایوان)؛ رئیس هیئت مدیره ویستورن (Wistorn)

 Simon Lin (67 ساله از تایوان)؛ رئیس هیئت مدیره ویستورن (Wistorn)در نوامبر 2019، "لین" متعهد شد که از ثروت شخصی خود طی پنج سال آینده، 150 میلیون NTT معادل 5.2 میلیون دلار، به دانشگاه ملی چیائو تونگ (National Chiao Tung University) بدهد. این کمک مالی که شامل 1.04 میلیون دلار در هر سال می‌شود، برای آوردن متخصصان مشهور بین المللی در زمینه هوش مصنوعی و سخنرانی در دانشگاه، استفاده خواهد شد.

"لین" از زمانی که در سال 2001 از غول الکترونیکی تایوان یعنی ایسر (acer) جدا شد، رهبری طراحی اصلی Wistron را بر عهده داشت. او همچنین ریاست بنیاد Wistron را بر عهده دارد که در سال 2010 توسط این شرکت برای ترویج پایداری زیست محیطی تاسیس شد.

12. Li-Sou Young (82 ساله از کره جنوبی)؛ رئیس هیئت مدیره صنایع Gwangwon

 Li-Sou Young (82 ساله از کره جنوبی)؛ رئیس هیئت مدیره صنایع Gwangwonدر  ماه ژانویه، این کارآفرین املاک و مستغلات، به موسسه پیشرفته علم و فناوری کره (Kaist) 68 میلیارد وون از املاک و مستغلات سئول را اهدا می‌کند که بزرگترین کمک مالی برای دانشگاه به حساب می‌آید. در طی مراسم اهدایی، "لی" گفت که هدیه او به "کایست"؛ واقع در جنوب سئول؛ به امید داشتن برنده‌ای برای جایزه نوبل علم، از کره جنوبی اهدا شده است. 

"لی"، روزنامه نگار حوزه مالی که به کارآفرین تبدیل شده است، قبلاً 8 میلیون  دلار املاک در لس آنجلس به کایست اهدا کرده بود. با آخرین کمک مالی، دانشگاه در نظر دارد بنیاد "لی سو یونگ" را برای آموزش علوم تأسیس کند و از طریق اجاره، به مدت ده سال بودجه تحقیقاتی اساتید را تامین کند.

13. Li Xiting (96 ساله از چین)؛ رئیس هیئت مدیره تجهیزات پزشکی شنزن

Li Xiting (96 ساله از چین)؛ رئیس هیئت مدیره تجهیزات پزشکی شنزنرئیس یکی از بزرگترین سازندگان تجهیزات پزشکی چین در ماه ژوئن، 107 میلیون یوان، معادل 16 میلیون دلار به دانشگاه علم و صنعت چین اهدا کرد. این بزرگترین کمک مالی دریافت شده توسط دانشگاه در تاریخ 60 ساله‌اش بود. 

این بودجه برای ایجاد بنیاد لی شیتینگ و جهت جذب و توسعه استعدادها استفاده خواهد شد. "لی" قبلاً نزدیک به 4.5 میلیون دلار به دانشگاه کمک کرده بود که بخشی از آن برای تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌های وابسته به آن هزینه شد. 

او همچنین 120 دستگاه دفیبریلاتور خارجی خودکار را در سال 2016 به دانشگاه هدیه داد و اولین دانشگاهی بود که این دستگاه‌ها را در چین در اختیار داشت.

14. Rakesh Jhunjhunwala (60 ساله از هند)؛ موسس شرکت

Rakesh Jhunjhunwala (60 ساله از هند)؛ موسس شرکتبنیاد خیریه R. Jhunjhunwala از مواردی مانند آموزش و مراقبت‌های بهداشتی حمایت می‌کند. او نیمی از 7.5 میلیون دلاری را که قول داده بود، به بیمارستان جدید چشم پزشکی در نزدیکی بمبئی اهدا کرده است؛ بیمارستانی که به افراد محروم برای درمان آب مروارید، خدمات رایگان ارائه می‌دهد و قرار است سال آینده افتتاح شود. 

او همچنین متعهد به پرداخت 17 میلیون دلار به دانشگاه آشوکا (Ashoka University) تا سال 2022 شده است که یک سوم آن را هم اهدا کرده است. این میلیاردر، سالانه 1 میلیون دلار به بنیاد بین‌المللی آگاستیا اهدا می‌کند که به فقرای روستایی آموزش علمی ارائه می دهد. 

در سال 2011، "جونجونوالا" گفت که 25 درصد از دارایی خود را پس از 60 سالگی در سال 2020 اهدا خواهد کرد (دارایی خالص او اکنون 2.7 میلیارد دلار است). او می‌گوید که شیوع کرونا، این امر را به تاخیر انداخت. همچنین بر این باور است که «وقتی در سال 2008 میلیاردر شدم، [پدرم] به دارایی خالص من علاقه‌مند نبود، بلکه به مقداری که قرار است ببخشم، علاقه‌مند بود. او قصد دارد در طول عمر خود 750 میلیون دلار کمک کند.

15. Yusaku Maezawa(44 ساله از چین)؛ رئیس جمهور اسبق

Yusaku Maezawa(44 ساله از چین)؛ رئیس جمهور اسبقاین میلیاردر خرده‌فروش برای کمک به تأمین مالی یک مطالعهT در مورد اینکه چگونه درآمد پایه جهانی ممکن است جامعه را بهبود بخشد، امسال 9.5 میلیون دلار اهدا کرد. دو دانشجو، به کمک 1000 نفر از 11 میلیون دنبال‌کننده رسانه‌های اجتماعی Maezawa بودند که بودجه را دریافت کردند و سایر شرکت کنندگان نیز، از بیش از 79000 شرکت‌کننده نظرسنجی کردند. 

از کل آزمودنی‌ها، حدود 90٪ گفتند که پول نقد اضافی در طول شیوع یک بیماری،"ضروری" است. 45 درصد دیگر گفتند که اگر کمتر از 9500 دلار دریافت کرده بودند، تشویق می‌شدند تا با تلاش‌هایی مانند راه‌اندازی یک کسب‌وکار یا پیشرفت تحصیلی خود را به چالش بکشند.

منبع : وبسایت forbes