روز جهانی نوع دوستی و خیرخواهی؛ سخاوتمندانه‌ترین روز تعطیل در تقویم است که به منظور ارتقاء و گرامی‌داشت تمامی اشکال نیکوکاری ثبت شده است.
فستیوال حاضر به معنای جنبشی مردمی است برای ستایش و گرامی‌داشت امور خیر در سرتاسر جهان. در واقع، این جشن دو هدف دارد:

۱.  افزایش آگاهی در خصوص اهمیت نوع دوستی و تشویق آن دسته از افرادی که تاکنون درگیر کارهای داوطلبانه و خیرخواهانه نشده‌اند؛

2.  قدردانی از تلاش‌های افرادی که به هم‌نوعان خویش کمک کرده‌اند و لایق تجلیل‌اند.

 هیچ‌کس مجبور نیست که خیّر باشد، اما بسیاری این صفت را انتخاب کرده و تغییرات بسیاری در جهان ایجاد می‌کنند. 

تاریخچه روز نوع دوستی

ریشة این مفهوم به داگلاس فریمن باز می‌گردد که در دهه 1980 این مفهوم را طرح‌ریزی کرد. در سال 1986 پس از آنکه رونالد ریگان، رئیس‌جمهور ایالات متحده، 15 نوامبر را روز ملی خیرخواهی اعلام کرد، نخستین ضیافت جوایز روز ملی خیرخواهی در سرتاسر آمریکا برگزار شد. 

رونالد ریگان نخستین رهبر جهان بود که به بهانه تکریم «عشق به انسان‌ها» به روز خیرخواهی رسمیت بخشید. از آن زمان به بعد کشورها، در سرتاسر جهان به‌صورت سالیانه، میزبان رویدادهایی هستند که در آن از اقدامات خیرین، داوطلبان، موسسات خیریه، رهبران، سازمان‌ها و سایر افرادی که در امور خیریه دخیل هستند، قدردانی می‌شود. 

گرامیداشت روز ملی بشردوستی

یک راه درست برای برگزاری جشن روز ملی بشردوستی وجود ندارد، چراکه شیوه‌های کمک به افراد نیز متفاوت است و شیوه یکسانی وجود ندراد. مثلاً بیل گیتس از زمان تأسیس موسسه بیل و ملیندا گیتس در سال 2000 هر روز این رویداد را جشن می‌گیرد.

 با این حال، در جهان اکثر افراد به اندازه بیل گیتس، ورن بافت یا افرادی از این دست ثروتمند نیستند و به همین دلیل می‌توانند از طریق روش‌هایی کم‌هزینه‌تر به دیگران کمک کنند –حتی یک کمک کوچک یا چهره‌ای مهربانانه از طرف ما برای فرد فقیری که مثلاً از یک بیماری جدی رنج می‌برد یک جهان ارزش دارد. 

راه‌های متنوع بسیاری برای مشارکت در این جشن بزرگ وجود دارد و بهتر آنکه ما، مانند بیل گیتس، فقط یک روز از سال را صرف کمک به دیگران نکنیم. بشردوستی به معنای عشق‌ورزی و محبت به هم‌نوعانمان است و همه می‌دانند که این عشق را می‌توان به اشکال متفاوتی بیان کرد. 

برای مطالعه :

با ماه جهانی حقوق بشر آشنا شوید.!

چگونه نوع دوست باشیم؟

 برای کار خیر به دنبال خیریه‌ای باشید که به اهداف آن عمیقاً باور دارید، خواه این هدف اطعام کودکان باشد یا کمک به افرادی که از یک بیماری خاص رنج می‌برند. 

  • شاید یکی از اعضای خانواده‌تان در جوانی به علت یک بیماری خاص فوت کرده باشد و شما خواهان ریشه‌کن شدن آن بیماری باشید؟ 
  • شاید شما حس می‌کنید که آگاهی کافی در خصوص جوانان LGBT که با قلدری در مدرسه درگیر هستند وجود ندارد و بخواهید که دیگران متوجه این مسئله بشوند و آن را جدی بگیرند؟ 

مهم نیست که هدف شما کمک به اطعام فقرا در شب کریسمس باشد یا جمع‌آوری پول برای اطعام حیوانات زیادی که در پناهگاه حیوانات بی‌سرپرست قرار دارند یا جمع‌آوری پول برای خرید کتاب‌های جدید کتابخانه مدرسه یا صرف زمان برای حضور در کنار سالمندانی که هیچ خویشاوندی ندارند و در خانة سالمندان زندگی می‌کنند.  

حتی اگر اقدامات شما یا پول‌های جمع‌آوری‌شده چیز زیادی به نظر نرسد، مطمئن باشید که کسانی که به آنها کمک می‌کنید، قدردان کمک‌هایتان هستند. به هر طریقی که می‌خواهید کمک کنید، کمک به دیگران را جشن بگیرید و تفاوت‌ها را رقم بزنید!

منبع: وبسایت daysoftheyear