کمک و امداد بین‌المللی (international aid) در اصل به معنای انتقال داوطلبانه منابع از کشوری به کشور دیگر است. به همان اندازه که کمک‌های بین‌المللی از نوع آموزش گرفته تا بهداشت، فقر و امدادرسانی در بلایای طبیعی متنوع هستند، خیریه‌های فعال در این حوزه نیز از تنوع زیادی برخوردارند. 

بنابراین شناسایی برترین خیریه‌ها در زمینه کمک‌های بین‌المللی می‌تواند یک موضوع مهم و جالب توجه باشد. براساس مطالعات، برترین خیریه‌های فعال در حوزه کمک‌های بین‌المللی عبارتند از: 

  • پزشکان بدون مرز (Doctors Without Borders)
  • امداد مستقیم (Direct Relief)
  •  سی‌.اِی.‌آر.‌ای (CARE)
  •  آمریکِیرز (Americares) 
  • کمیته بین‌المللی نجات (International Rescue Committee)

این خیریه‌ها با رتبه‌ بالای تأثیرگذاری به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، چه از طریق اهدای کالا به ارزش میلیاردها دلار و چه به صورت پرداخت‌های مستقیم، کمک کرده‌اند.

در صورت تمایل به حمایت از برنامه یا چشم‌اندازهای خاص یک خیریه یا حتی اهدای مستقیم کمک‌ها همواره گزینه‌‌هایی در اختیار خواهید داشت، اما انتخاب خیریه‌ای با اهداف و مأموریت‌های تأثیرگذار، پایدار و همسو با آنچه مایل به تحقق آن هستید، از اهمیت مضاعفی برخوردار است. بنابراین با مطالعه مقاله زیر می‌توانید به اطلاعات بیشتری درباره برترین خیریه‌های فعال در زمینه کمک‌های بین‌المللی، نحوه فعالیت آنها و بهترین شیوه‌های کمک‌ به این مؤسسات دست پیدا کنید.

وجوه اشتراک برترین خیریه‌ها در زمینه کمک‌های بین‌المللی

خیریه‌های حاضر در این لیست براساس مأموریت، رتبه‌ تأثیرگذاری و شفافیت و دستاوردهایشان انتخاب شده‌اند. این خیریه‌ها در نقاط مختلف جهان از آمریکای شمالی گرفته تا آسیا فعالیت می‌کنند و هدف واحد همگی آنها ارائه کمک‌های بین‌المللی است.

در ادامه آن دسته از خیریه‌هایی که در سطح جهانی به دلیل خدمات بارز و حمایت مستمر خود از جوامع نیازمند مورد تحسین فراوان قرار گرفته‌اند، معرفی می‌شوند.
این مؤسسات، برنامه‌ها و راهکارهای منظم، نوآورانه و تأثیرگذار را برای مهم‌ترین مسائل و دغدغه‌های بشر از بهداشت گرفته تا آموزش، فقر و امدادرسانی در بلایای طبیعی ارائه می‌کنند.

برای مطالعه:

بهترین موسسات خیریه تحقیقاتی درباره HIV                         

9 خیریه برتر در زمینه کمک‌های بین‌المللی در سال 2023

خیریه‌های برگزیده در حوزه کمک و امداد بین‌المللی عبارتند از:

در انتهای این مقاله روش شش مرحله‌ای را در مورد نحوه انتخاب برترین خیریه‌ها جهت حمایت از آنها تشریح خواهیم کرد.

۱. پزشکان بدون مرز: خیریه تحویل‌آفرین در زمینه کمک‌های بین‌المللی

پزشکان بدون مرز یک سازمان مردم‌نهاد است که در ماه می 1968 توسط گروهی از پزشکان با هدف کمک به قربانیان جنگ و مناطق فاجعه‌زده تأسیس شد. این سازمان دارای 28 دفتر در سراسر جهان و 30 هزار کارمند مستقر در کشورهای مختلف است که کمک‌های مستقیم و تأثیرگذار را به افراد نیازمند ارائه می‌دهد.

رتبه شفافیت و تأثیرگذاری

 پزشکان بدون مرز دارای امتیاز کلی 92.25 از مؤسسه «چریتی نویگیتر» (Charity Navigator) است و به علاوه نشان شفافیت «مهر پلاتینی» (Platinum Seal) از مؤسسه گایداستار (GuideStar) را کسب کرده که بر آمادگی این مؤسسه برای افشای نتایج و آمار پیشرفت آن دلالت دارد.

«مأموریت ما ارائه مراقبت‌های پزشکی نجات‌بخش به افرادی است که بیش از همه نیازمند کمک هستند.»

خدمات مورد ارائه

 هدف پزشکان بدون مرز، ارائه مراقبت‌های بهداشتی به افراد نیازمند، نشر اطلاعات در مورد فوریت‌های پزشکی و کمک به جوامع برای ایجاد امکانات و منابع پایدار جهت درمان‌های پزشکی است. این مؤسسه با در اختیار داشتن مراکز لجستیک، ایجاد دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، تحقیق و توسعه و حمایت‌هایی فراتر از مراقبت‌های پزشکی در اصل یک سازمان تحول‌آفرین در زمینه کمک‌های بین‌المللی محسوب می‌شود.

دستاوردهای Doctors Without Borders

 پزشکان بدون مرز علاوه بر درمان بیش از 100 میلیون بیمار، بیش از 8 میلیون مشاوره را به بیماران سرپایی ارائه کرده است. این سازمان در واکنش به بحران‌های اضطراری و بلایا در نقاط مختلف جهان سریع عمل می‌کند. یکی از مهم‌ترین دستاوردهای آن کسب جایزه صلح نوبل (Nobel Peace Prize) در سال 1999 به خاطر انجام امور بشردوستانه در چند قاره است.

شیوه‌های کمک به مؤسسه

 روش‌های متعددی برای کمک به پزشکان بدون مرز وجود دارد که رایج‌ترین آنها ارائه کمک‌های آنلاین یا پستی یک‌باره یا ماهانه است. این سازمان همچنین از کمک‌هایی به شکل سهام یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک (Mutual Funds)، کمک‌های شرکتی یا بخشش ارث استقبال می‌کند. به علاوه امکان شرکت نیکوکاران در مراسم و رویدادهای جمع‌آوری کمک مالی (گلریزان) و سایر روابط دوطرفه وجود دارد.

۲. امداد مستقیم: بخشش، مُسکن خوبی برای روح و روان است

سازمان امداد مستقیم در سال 1948 توسط ویلیام زیمدین (William Zimdin) - یک مهاجر استونیایی در آمریکا که پس از جنگ جهانی دوم هزاران بسته کمکی را برای خانواده و دوستان خود در اروپا ارسال کرد - تأسیس شد. این سازمان در دهه 1960 با گسترش برنامه‌های خود، ساکنان مناطقی از دنیا که از لحاظ پزشکی نادیده گرفته شده بودند را تحت پوشش خدمت‌رسانی قرار داد. امداد مستقیم همچنین در شرایط اضطراری وارد عمل شده و به آوارگان و پناهندگان در کشورهای مختلف کمک می‌کند.

رتبه شفافیت و تأثیرگذاری

 امداد مستقیم دارای امتیاز تحسین‌برانگیز 100 از چریتی نویگیتر است. همچنین مجله فست کمپانی (Fast Company) در سال 2015 این مؤسسه را به خاطر فناوری نقشه‌برداری آن در دوران شیوع ابولا (Ebola) به عنوان یکی از «10 خیریه نوآور» معرفی کرد. نشریه فوربز (Forbes) نیز از امداد مستقیم به عنوان یکی از کارآمدترین خیریه‌ها در زمینه جمع‌آوری کمک‌های انسانی در آمریکا یاد کرده است.

«مأموریت ما بهبود سلامت و زندگی افراد آسیب‌دیده از فقر یا شرایط اضطراری صرفنظر از سیاست، مذهب یا توان پرداخت است.»

خدمات مورد ارائه

 برنامه‌های این سازمان بر آمادگی در شرایط اضطراری، آگاه‌سازی درباره بلایا، پیشگیری و درمان بیماری‌ها متمرکز است. ذینفعان سازمان جزو آسیب‌پذیرترین اقشار جهان هستند. امداد مستقیم همچنین وظیفه تجهیز کادر پزشکی در جوامع فقیر با چالش‌ها و مشکلات مراقبت از کودکان و خانوارها را برعهده دارد.

دستاوردهای موسسه Direct Relief

 در سال 2020 این سازمان کمک‌های پزشکی به ارزش 1 میلیارد دلار را به بیش از 90 کشور دنیا ارسال کرد. در سال 2015 نیز Esri جایزه SAG (دستاوردهای ویژه در GIS) را به خاطر مشارکت امداد مستقیم در «شبکه راهکارهای توسعه پایدار» به این مؤسسه اهدا کرد.

شیوه‌های کمک به مؤسسه

 امداد مستقیم از کمک‌های یک‌باره، ماهانه و یادبود استقبال می‌کند. همچنین این مؤسسه رویدادهای جمع‌آوری کمک را در فیس‌بوک (Facebook)، گوفاندمی (GoFundMe) و حتی پلتفرم‌های گیمینگ ترتیب داده و در همین حال با چند شرکت و کسب و کار برای اهداف بشردوستانه همکاری می‌کند.

۳. CARE: دفاع از کرامت، مبارزه با فقر

سی.اِی.آر.ای (CARE) به عنوان سازمان حمایت از توسعه و کمک‌های بشردوستانه در سال 1945 توسط آرتور کامینگ رینگلند (Arthur Cuming Ringland)، والاس کمپبل (Wallace Campbell) و لینکلن کلارک (Lincoln Clark) بنیانگذاری شد. این یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌ها در حوزه کمک‌های بین‌المللی است که نخستین بسته‌های کمک آن پس از جنگ جهانی دوم توزیع شد. 

سی.اِی.آر.ای که مخفف عبارت «کمک و امداد همیارانه در همه جا» (Cooperative Assistance and Relief Everywhere) است خود را وقف اهداف مختلفی چون مبارزه با فقر، بهبود آموزش و مقابله با تغییرات آب و هوایی کرده است.

رتبه شفافیت و تأثیرگذاری

 CARE دارای امتیاز کلی 88.5 از چریتی نویگیتر و امتیاز 97 به خاطر پاسخگویی و شفافیت است. 90 درصد از کل هزینه‌های مؤسسه به خدمات برنامه‌ای آن اختصاص می‌یابد.

 «مأموریت CARE، نجات جان انسان‌ها، غلبه بر فقر و دستیابی به عدالت اجتماعی در سراسر جهان است.»

خدمات مورد ارائه

 CARE از تحقق عدالت اجتماعی و احقاق حقوق فقرا از طریق تغییر سیاست‌های محلی و ملی حمایت می‌کند. این سازمان همچنین بر توانمندسازی زنان و ترویج برابری جنسیتی تأکید دارد و برنامه‌های آن متکی بر چند ارزش محوری است: تحول، یکپارچگی، تنوع، تعالی و برابری.

دستاوردهای موسسه CARE

 در سال 2019 این سازمان گزارش داد که بیش از 1000 پروژه را در بیش از 100 کشور دنیا برای کاهش فقر و امدادرسانی بین‌المللی به اجرا درآورده است. CARE به طور مستقیم به بیش از 90 میلیون نفر و به شکل غیرمستقیم نیز به 433 میلیون نفر خدمت‌رسانی کرده است.

شیوه‌های کمک به مؤسسه

 CARE، کمک‌های یک‌باره و ماهانه را از طریق تلفن، پست یا حواله‌های بانکی الکترونیکی می‌پذیرد. همچنین این مؤسسه از کمک‌هایی به شکل سهام و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، صندوق‌های توصیه‌شده خیران و هدایای شرکتی استقبال می‌کند. به علاوه خیران می‌توانند در ارسال بسته‌های CARE و نیز طرح اهدای خودروی آن مشارکت کنند. در ضمن راه جمع‌آوری کمک‌های مالی در فیس‌بوک نیز باز است.

۴. آمریکِیرز: سلامت، مهم‌ترین اصل است

آمریکِیرز (Americares) یک خیریه جهانی است که نیازهای افراد آسیب‌دیده از فقر و بلایا را برطرف می‌کند. تأکید این مؤسسه بر طرح‌های توسعه و بهداشت برای کمک به نیازمندان در زمینه تجهیزات پزشکی و داروهاست. آمریکِیرز در سال 1979 توسط رابرت مکالی (Robert Macauley) تأسیس شد و اکنون در 164 کشور جهان خدمت‌رسانی می‌کند.

رتبه شفافیت و تأثیرگذاری

 این سازمان دارای امتیاز کلی 95.31 از چریتی نویگیتر و امتیاز 97 به خاطر شفافیت و پاسخگویی است (کلیه امتیازات از 100 محاسبه شده است). همچنین آمریکِیرز نشان شفافیت مهر پلاتینی از گایداستار را دریافت کرده است.

«آمریکِیرز، جان مردم را نجات و سلامت افراد آسیب‌دیده از فقر یا بلایا را بهبود می‌دهد تا بتوانند به توان و ظرفیت کامل خود دست پیدا کنند.»

خدمات مورد ارائه

 آمریکِیرز از طریق اجرای طرح‌های اضطراری و بهداشتی به بحران‌ها واکنش نشان می‌دهد تا دسترسی نیازمندان به دارو و تجهیزات پزشکی را فراهم کند. این مؤسسه همچنین دارای خدمات کلینیکی است که مراقبت‌های بهداشتی باکیفیت را به مناطق مختلف ارسال می‌کند. دست کم 98 درصد از منابع این سازمان صرف پشتیبانی از پروژه‌های بهداشت و سلامت می‌شود.

دستاوردهای موسسه Americares

آمریکِیرز با سابقه بیش از 40 سال خدمت، بیش از 17 میلیارد دلار به 164 کشور دنیا کمک کرده است. این مؤسسه هر سال با اجرای پروژه‌های بازیابی پایدار و آمادگی در برابر بلایا دست کم به 30 بحران جهانی واکنش نشان می‌دهد. در حال حاضر بیش از 4 هزار مرکز بهداشتی در کشورهای مختلف تحت پشتیبانی آمریکِیرز قرار دارند.

شیوه‌های کمک به مؤسسه

 آمریکِیرز از کمک‌های یک‌باره یا ماهانه و همچنین هدایای برنامه‌ریزی‌شده، اوراق بهادار و صندوق‌های مورد توصیه خیران استقبال می‌کند. این سازمان همچنین پذیرای همکاری با شرکت‌ها، بنیادها و متخصصان پزشکی است. به علاوه خیران می‌توانند میزبان رویدادهای جمع‌آوری کمک برای آمریکِیرز باشند. این سازمان از همکاری با افراد علاقه‌مند به شکل کارآموزی، داوطلبی و کارمندی استقبال می‌کند.

۵. کمیته بین‌المللی نجات: زنده ماندن، احیا و تحت کنترل درآوردن آینده

کمیته بین‌المللی نجات یک نهاد جهانی برای کمک‌های بشردوستانه و توسعه است که در سال 1931 توسط آلبرت انیشتین (Albert Einstein) با عنوان «انجمن بین‌المللی امداد» تأسیس شد، اما پس از ادغام با سازمان مشابهی تحت عنوان «کمیته نجات اضطراری» به کمیته بین‌المللی نجات تغییر نام یافت. برنامه‌های این سازمان عمدتاً حول موضوعات ایمنی، آموزش، رفاه اقتصادی و سلامت متمرکز است.

رتبه شفافیت و تأثیرگذاری

 کمیته بین‌المللی نجات موفق به کسب امتیاز کلی 86.92 از چریتی نویگیتر معادل با رتبه چهار ستاره شده است. این سازمان همچنین به دلیل شفافیت بالای خود نمره A را از چریتی واچ (Charity Watch) دریافت کرده است.

«مأموریت ما کمک به زنده ماندن، احیا و تحت کنترل درآوردن آینده افرادی است که زندگی و معیشت آنها بر اثر جنگ و بلایا از بین رفته است.»

خدمات مورد ارائه

 کمیته بین‌المللی نجات (IRC) بر پیدا کردن راهکارهای پایدار و تأثیرگذار برای افراد متأثر از بحران‌ها و بلایا تمرکز دارد. هدف این سازمان، کمک به دیگران برای برخورداری از درآمد پایدار، آموزش کودکان برای تبدیل شدن به اعضای ارزشمند جامعه، آگاهی‌رسانی به افراد در مورد حقوق‌ فردی‌شان، فراهم کردن کمک‌های بهداشتی در مواقع جنگ و بلایای طبیعی، تضمین امنیت مردم و حمایت از زنان در جهت کسب فرصت‌های برابر است. کارکنان سازمان همواره در تلاش برای اعمال سیاست‌های بشردوستانه‌ای هستند که می‌تواند زندگی مردم در سراسر جهان را بهبود بخشد.

دستاوردهای موسسه International Rescue Committee

 IRC تاکنون به بیش از 19 میلیون کودک در زمینه آموزش و تغذیه کمک کرده است. همچنین بیش از 9 هزار خانوار، گرنت‌ها و وام‌های این مؤسسه را برای اهداف کمک معیشتی دریافت کرده‌اند.
به علاوه این سازمان مجری پویش‌های انتشار اطلاعات در خصوص مشارکت سیاسی، حمایت از کودکان، خشونت‌های جنسیتی و سایر موارد بوده که 200 هزار نفر را در این زمینه آموزش داده است.

شیوه‌های کمک به مؤسسه

کمیته بین‌المللی نجات از کمک‌های یک‌باره و ماهانه و نیز هدایای نجات‌بخش برای پناهندگان استقبال می‌کند. سازمان همچنین برای برنامه‌های خود در آمریکا داوطلب می‌پذیرد.
هدایای یادبود، صندوق‌های مورد توصیه خیران و بخشش برنامه‌ریزی‌شده نیز از جمله راه‌های خوب برای کمک به IRC هستند. برگزاری رویدادهای جمع‌آوری کمک نیز در دستور کار سازمان قرار دارد.

۶. مپ اینترنشنال: مُسکنی برای جهان

مپ اینترنشنال یک سازمان خیریه است که به افراد در هر سن، مذهب، نژاد و ملیت خدمت‌رسانی می‌کند. این سازمان که در سال 1954 توسط جی ریموند نایتون (J. Raymond Knighton) تأسیس شد، بر مسائل بهداشتی نظیر پیشگیری و درمان بیماری‌ها، ایجاد مأموریت‌های پزشکی و امدادرسانی در بلایا تمرکز دارد.

رتبه شفافیت و تأثیرگذاری

 مؤسسه چریتی نویگیتر امتیاز کلی 95.58 و امتیاز 100 را به خاطر مسئولیت‌پذیری و شفافیت به مپ اینترنشنال اهدا کرده است. 

«مأموریت ما ارائه داروها و تجهیزات بهداشتی به نیازمندان در سراسر جهان است تا بتوانند زندگی را به بهترین شکل سپری کنند. مپ به همه افراد صرفنظر از مذهب، جنسیت، نژاد، ملیت یا پیشینه قومی آنها خدمت می‌کند.»

خدمات مورد ارائه

 مپ اینترنشنال از طریق شرکای دارویی سخاوتمند خود داروها و لوازم بهداشتی را به دست می‌آورد. آنها همچنین احتیاجات بهداشتی را برای تکمیل کمک‌های خود خریداری می‌کنند، با سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی و محلی همکاری می‌کنند تا محصولاتی که جوامع بیشتر به آن نیاز دارند تا ارائه دهند و لوازم پزشکی را برای شرکای جهانی خود ارسال می‌کنند.

دستاوردهای موسسه MAP International

 این خیریه 67 سال است که تجهیزات و لوازم مراقبت‌های پزشکی را برای سایر کشورها فراهم می‌کند. مپ اینترنشنال به بیش از 20 میلیون نفر در نقاط مختلف دنیا خدمت‌رسانی کرده و کمک‌های پزشکی را برای 86 کشور فراهم کرده است.

شیوه‌های کمک به مؤسسه

 مپ اینترنشنال روش کمک‌های یک‌باره یا ماهانه را در دسترس خیران علاقه‌مند قرار داده است. این سازمان همچنین یک کاتالوگ راهنمای اهدای هدایا حاوی معرفی محصولات نجات‌بخش، داروها و تجهیزات لازم برای کودکان و خانواده‌های نیازمند را تهیه کرده است.  
به علاوه علاقه‌مندان می‌توانند از طریق سهام و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک به تحقق مأموریت‌های سازمان کمک کنند.

۷. بخشش مستقیم: ارسال مستقیم پول به افراد بسیار فقیر

بخشش مستقیم (Give Directly) در سال 2008 با هدف ارتقای زندگی خانواده‌های درگیر فقر شدید از طریق کمک‌های نقدی مستقیم تأسیس شد. عملیات این سازمان معمولاً در روآندا، کنیا، اوگاندا و سایر مناطق شرق آفریقا اتفاق می‌افتد.

رتبه شفافیت و تأثیرگذاری

 طبق رتبه‌بندی چریتی نویگیتر، بخشش مستقیم یک سازمان چهار ستاره با امتیاز کلی 98.23 و امتیاز شفافیت 100 محسوب می‌شود. 

«معتقدیم افرادی که در فقر زندگی می‌کنند شایسته این هستند که خودشان بهترین مسیر بهبود زندگی خویش را انتخاب کنند و پول نقد این انتخاب را ممکن می‌کند.»

خدمات مورد ارائه

 بخشش مستقیم امکان کمک‌های مستقیم خیران به فقیرترین خانوارهای جهان را فراهم می‌کند. این سازمان تحقیقات و گزارش‌هایی را درباره نحوه مصرف کمک‌های مالی خانوارها انجام داده است. سازمان همچنین از طریق انتقال بی قید و شرط وجوه نقد، کمک‌هایی را به پناهندگان ارائه کرده است.

دستاوردهای موسسه Give Directly

 بخشش مستقیم تاکنون بیش از 300 میلیون دلار را برای 500 هزار خانوار که از فقر رنج می‌برند فراهم کرده است. برای مثال در سال 2016 این سازمان 30 میلیون دلار را برای بررسی امکان «درآمد پایه همگانی» جهت ریشه‌کنی فقر در فقیرترین مناطق جهان اختصاص داد. به تازگی نیز سازمان در واکنش به کووید 19 مبلغ  16 میلیون دلار برای طرح امداد نقدی اضطراری جمع‌آوری کرده تا به خانوارها در مقابله با این بحران کمک کند.

شیوه‌های کمک به مؤسسه

بخشش مستقیم دارای طرح‌های انعطاف‌پذیر کمک‌رسانی برای افرادی است که مایل به اهدای کمک‌های یک‌باره، ماهانه یا سالانه هستند. خیران می‌توانند طرح مورد نظر برای اهدای کمک‌ها را انتخاب کنند.

۸. کمک بین‌المللی به کودکان: گردهم آوری مردم برای ریشه‌کنی همیشگی فقر

کمک بین‌المللی به کودکان (Children International) در سال 1936 توسط مؤسسه‌ای با عنوان مأموریت مسیحی سرزمین مقدس (Holy Land Christian Mission) که سبدهای غذایی و تجهیزات درمانی را برای عفونت‌ها و امراض جزئی در بیت‌المقدس و بیت‌لحم تهیه می‌کرد، بنیانگذاری شد. این سازمان دارای تعدادی نمایندگی در کشورهای مختلف از جمله فیلیپین و جمهوری دومینیکن است.

رتبه شفافیت و تأثیرگذاری

 کمک بین‌المللی به کودکان به عنوان یکی از برترین سازمان‌های خیریه در آمریکا معرفی شده که امتیاز 89.39 را از چریتی نویگیتر و نشان مهر پلاتینی را از گایداستار دریافت کرده است. در سال 2020 این سازمان 85 درصد از هزینه‌های عملیاتی خود را صرف حمایت از طرح‌های مخصوص جوانان کرد.

«مأموریت ما گردهم آوردن مردم سراسر جهان در جهت مبارزه برای پایان بخشیدن به فقر است.»

خدمات مورد ارائه

 یکی از اهداف اصلی این سازمان، نجات کودکان از آثار و پیامدهای فقر است. همچنین کمک به تحصیل کودکان و آماده‌سازی آنها برای تبدیل شدن به اعضای مسئولیت‌پذیر جامعه از جمله وظایف سازمان به شمار می‌رود. به علاوه این سازمان کمک‌های پزشکی، دندانپزشکی، آموزشی، روانی و شغلی را به ذینفعان خود ارائه می‌دهد.

دستاوردهای موسسه Children International

 سازمان فوق به بیش از 200 هزار کودک در سراسر جهان کمک کرده است. 97 درصد از کودکان تحت پوشش، نیازهای اولیه و ضروری مراقبت بهداشتی را از طریق طرح‌های بهداشتی سازمان برطرف کرده‌اند. در زمینه برنامه‌های تحصیلی نیز 97 درصد کودکان با کمک سازمان از کلاس پنجم فارغ‌التحصیل شده و 90 درصد آنها توانسته‌اند دوره متوسطه اول را به پایان برسانند.

شیوه‌های کمک به مؤسسه

 کمک‌های اهدایی به این سازمان «هدایای خانوادگی» نامیده می‌شود که به والدین و کودکان در غلبه بر فقر کمک می‌کند. سازمان همچنین صندوق‌های متعددی را در اختیار دارد که مردم می‌توانند با انگیزه‌های خاص به آنها کمک کنند. به علاوه این مؤسسه دارای طرحی با عنوان «حمایت مالی یا ملاقات با یک کودک» (Sponsor or Visit a Child Program) است که آینده‌ای بهتر و روشن‌تر را پیش روی کودکان قرار می‌دهد.

۹. ابتکار شفافیت کمک‌های بین‌المللی: تقویت شفافیت و منابع بشردوستانه

ابتکار شفافیت کمک‌های بین‌المللی (IATA) در سال 2008 به عنوان یک سازمان جهانی با هدف ایجاد شفافیت درباره نحوه هزینه‌کرد پول سازمان‌های خیریه تأسیس شد. مأموریت این است که اطمینان حاصل شود پول سازمان‌های خیریه به دست ذینفعان واقعی می‌رسد، با هدف نهایی کاهش فقر و کمک به خانوارها برای دستیابی به استانداردهای زندگی بهتر.

رتبه شفافیت و تأثیرگذاری

بیش از 1000 سازمان و خیریه این مسئولیت را به ابتکار شفافیت کمک‌های بین‌المللی محول کرده‌اند که اطلاعات مربوط به کمک‌های آنها را رصد و پیگیری کند.

«یک استاندارد داده برای به اشتراک‌گذاری اطلاعات در مورد منابع بشردوستانه و توسعه و نتایج حاصله.»

خدمات مورد ارائه

 این سازمان، اطلاعات لازم برای بهبود اثربخشی و شفافیت خیریه‌ها جهت به حداکثر رساندن توان آنها برای کمک به خانواده‌های فقیر را منتشر می‌کند. از مؤسسات ثبت‌شده درخواست می‌شود سوابق و پیشینه سازمانی، فعالیت‌های تعیین‌شده و امور مالی خود را تقدیم کنند. سازمان IATA به خیریه‌ها اجازه می‌دهد تا در زمینه مسئولیت‌پذیری و تصیم‌گیری کارآمدتر شوند.

دستاوردهای خیریه IATA

 از جمله دستاوردهای اصلی این است که  47 درصد از کمک‌های نقدینه اتحادیه اروپا توسط ابتکار شفافیت کمک‌های بین‌المللی ثبت شده است. جیمز کو (James Coe)، یکی از مأموران، می‌گوید که بیش از 30 هزار فعالیت کشاورزی در دفتر ثبت اسناد سازمان وجود دارد. این سازمان قبلاً پویشی با عنوان «شفاف‌سازی کمک» (Make Aid Transparent) را آغاز کرد که با حمایت موفق 60 سازمان بزرگ مواجه شد.

شیوه‌های کمک به مؤسسه

ابتکار شفافیت کمک‌های بین‌المللی با استقبال از پیوستن اعضای جدید به جامعه بزرگ آن به این اعضا کمک می‌کند تا خود را وقف بهبود شفافیت کنند. اعضای سازمان به محتویات، ویدیوها و منابع برای کسب آگاهی در مورد استانداردهای IATI دسترسی خواهند داشت.

بیشتر بخوانید:

معرفی ۹ خیریه برتر حامی کودکان پناهجو

نحوه انتخاب برترین خیریه‌ها جهت حمایت از آنها

از نگاه ما خیریه‌های حاضر در این فهرست برترین خیریه‌ها در زمینه کمک‌های بین‌المللی هستند. با این حال شاید خواهان کمک به خیریه‌ای خاص باشید که نام آن در این فهرست آورده نشده است. بنابراین لازم است با انجام کارهای زیر مطمئن شوید که کمک‌هایتان بیشترین تأثیرگذاری را به همراه دارد.

وب‌سایت خیریه را بررسی کنید.

 خیریه‌هایی که شایسته کمک هستند عموماً در زمینه مأموریت و ارقام خود شفاف عمل می‌کنند. با تاریخچه، سوابق، مأموریت و ارزش‌های آنها آشنا شوید و معمولاً وب‌سایت بهترین نقطه برای شروع این کار است.

مأموریت خیریه را مشخص کنید

 هر خیریه فاقد هدف به احتمال زیاد شکست می‌خورد. اگر مأموریت خیریه موردنظرتان واضح نیست، احتمالاً باید به دنبال خیریه‌ای بگردید که مأموریت روشنی را برای خود تعریف کرده است.

خیریه اهداف قابل اندازه‌گیری دارد یا خیر

هر خیریه تأثیرگذار دارای اهداف روشن و واضحی است. شما در هر صورت مایلید بدانید که آیا کمک‌های مالی‌تان به تحقق اهداف خیریه کمک می‌کند یا خیر. اما اگر خیریه فاقد اهداف باشد احتمالاً با شکست مواجه می‌شود یا هدایای شما را هدر می‌دهد. خیریه باید بتواند هزینه‌های خود را تبیین و توجیه کرده و شواهدی از کارهایی که انجام می‌دهد را ارائه کند.

موفقیت‌ها یا اهداف محقق‌شده خیریه را ارزیابی کنید

 شما هرگز در کسب و کاری که به اهداف خود نائل نشده است سرمایه‌گذاری نمی‌کنید. همین قضیه برای خیریه‌ها نیز صادق است. اگر پیشرفت یک خیریه در تحقق اهداف آن ارزیابی نشود، شانس تغییرات مثبت ایجاد نخواهد شد.

وضعیت مالی و آمار خیریه را بررسی کنید

سازمان‌های قابل اعتماد، صورت‌های مالی و گزارش‌های خود را هر سال منتشر می‌کنند. شاید برخی از لزوم انجام این کار معاف باشند، اما باید این موارد را در اختیار اعضای عمومی که علاقه‌مند به کمک‌های مالی هستند، قرار دهند.

منابعی که با خیریه همکاری کرده یا از آن منتفع می‌شوند را پیدا کنید

 توصیفات زبانی و تجربیات دست اول از همکاری با یک خیریه این امکان را به شما می‌دهد تا از کیفیت آن مطلع شوید. اگر می‌توانید خود به شخصه خیریه را مورد ارزیابی قرار دهید وگرنه با شخصی که با خیریه آشناست صحبت کنید. به این ترتیب، کمک‌های مالی شما در مسیر مناسب مصرف خواهد شد.

بهترین شیوه‌های کمک به خیریه‌ها

پس از انتخاب یک یا چند خیریه وقت آن فرا رسیده تا تصمیم بگیرید که چطور می‌خواهید به این خیریه‌ها کمک کنید. هر خیریه برنامه‌هایی خاص با اهداف منحصر به فرد را اجرا می‌کند. با شناسایی هدف چنین برنامه‌هایی مشخص کنید که آیا متناسب با کمک‌های شماست یا خیر.

چند روش برای کمک به خیریه انتخابی وجود دارد:

اهدای پول

صفحات اهدای پول (Donation pages) در وب‌سایت اغلب خیریه‌ها به چشم می‌خورند. اهدای کمک می‌تواند به صورت پرداخت یک‌باره یا در فواصل زمانی منظم باشد. اغلب این پرداخت از طریق کارت اعتباری امکان‌پذیر است، اما برخی خیریه‌ها پرداخت‌های پی‌پال (PayPal) یا بیت‌کوین (Bitcoin) را نیز می‌پذیرند.

خرید کالاهای رسمی مؤسسه

 خیریه‌ها می‌توانند با فروش کالاها نیز پول جمع کنند. در نتیجه این امکان برای شما فراهم است تا با خرید لیوان، پیراهن، کلاه، خودکار، مداد و هر آیتم دیگری که خیریه‌ها به فروش می‌رسانند از آنها حمایت کنید. در شرایط ایده‌آل باید تا آنجا که می‌توانید با خرید این کالاها مبشر و مبلغ فعالیت‌های خیریه باشید.

اهدای درصدی از خریدهای آنلاین

اگر اخیراً از سایت‌هایی چون آمازون (Amazon) خرید کرده باشید، متوجه شده‌اید که از شما می‌خواهد از طریق برنامه «لبخند آمازون» (Amazon Smile) به خیریه‌های مورد علاقه خود کمک کنید. می‌توانید این را به گونه‌ای تنظیم کنید که درصدی از مبلغ خریدهای آنلاین‌تان به حساب خیریه‌های انتخابی واریز شود.

شرکت در امور داوطلبانه

 همانطور که در توضیحات بالا متوجه شدید، برخی خیریه‌ها در برنامه‌های محلی و مردمی مشارکت می‌کنند. بنابراین می‌توانید با به عهده گرفتن مسئولیت و برگزاری برنامه در منطقه خود به این کار کمک کنید.

کمک به اقدامات جمع‌آوری کمک خیریه

می‌توانید در محل کار، مدرسه، کلیسا و ... اخبار مربوط به خیریه را پخش و در حلقه‌های کوچک خود در شبکه‌های اجتماعی یا آفلاین برنامه‌های جمع‌آوری کمک خلاقانه را برگزار کنید.

انتشار داستان‌های خیریه

 اغلب خیریه‌ها داستان‌های اقناع‌کننده‌ای دارند که می‌توانید با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید تا افراد بیشتری را به سمت اهداف آنها جذب کنید.

سخن پایانی

آشنایی با این خیریه‌های بین‌المللی باعث می‌شود تا نه تنها از نحوه حمایت از آنها مطلع شوید، بلکه فرصت قابل توجهی را برای کمک به افراد دیگر به دست ‌آورید. این به شما یادآوری می‌کند صرفنظر از اینکه کجای دنیا باشید، می‌توانید با روش‌های ساده تفاوت ایجاد کنید.

به کودکی فکر کنید که اکنون می‌تواند به مدرسه برود، والدینی که می‌توانند فرزندان خود را تأمین کنند و جامعه‌ای که از فقر خارج می‌شود. خوشبختانه، با وجود اطلاعات آنلاین و کمک‌های این مقاله، انتخاب یک خیریه در زمینه کمک‌های بین‌المللی برای شما و هر فرد دیگری ساده خواهد شد.

منبع: وب سایت impactful.ninja