تصور این‌که کامپیوترها، تلفن‌ها و دیگر فناوری‌های سخت‌افزاری خیریه شما در حال نابودی کره زمین است، بسیار سخت است! اما حقیقت آن است که لوازم الکترونیکی یکی از هشت چیزی هستند که مسئولیت انتشار نیمی از گاز کربن دی‌اکسید در جهان را برعهده دارند و به گرم‌ شدن کره زمین کمک می‌کنند. اما انتشار دی اکسید کربن تنها بخشی از مشکل است. بیشتر فناوری‌های سخت افزاری حاوی فلزات کمیاب و گرانبها، فرآورده‌های نفتی مانند پلاستیک و سایر موادی هستند که به آسانی قابل تجزیه زیستی نیستند.

به عنوان مثال، یک کامپیوتر معمولی احتمالاً حاوی مواد سمی مانند بریلیم، کادمیوم، کروم شش ظرفیتی، سرب، جیوه و برم است. آن‌ها همچنین احتمالاً حاوی فلزات "ایمن‌تر" مانند آهن و مس هستند که اگر در محل دفن زباله قرار بگیرند می‌توانند آب‌های زیرزمینی را آلوده کنند. بنابراین خیریه شما چه کاری می‌تواند انجام دهد تا اثرگذاری زیاد فناوری‌های سخت‌افزاری را بر روی کره زمین کاهش دهد؟

کاهش مضرات  فناوری‌های سخت‌افزاری را بر روی کره زمین

فناوری سخت افزاری سازگار با آب‌وهوافناوری سخت افزاری سازگار با آب‌وهوا

به نظر می‌رسد که سه چیز وجود دارد که خیریه شما می‌تواند هنگامی که به فناوری سخت افزاری اضافی نیاز دارید( زمانی‌که اشیای شکسته شده یا منسوخ شده نیاز به تعمیر یا جایگزینی دارند، یا برای رفع نیازهای بیشتر به تجهیزات جدید نیاز دارید)، از آن‌ها استفاده کنید. ممکن است بخواهید به تجهیزاتی مانند موارد زیر فکر کنید:

  1. وسایل دست دوم
  2. استفاده مجدد از وسایل
  3. وسایل بازیافت شده

فناوری سخت‌افزاری دست دوم

بسیاری از سازمان‌ها به جای دور ریختن فناوری‌های سخت‌افزاری که دیگر به آن‌ها نیازی ندارند، اقدام به فروش یا اهدای تجهیزات استفاده شده خود به فروشندگان می‌کنند یا آن‌ها را به خیریه‌ها اهدا می‌کنند. اگر موسسه خیریه شما می‌تواند تجهیزات مورد استفاده با کیفیت خوب را ارزان یا حتی به صورت رایگان تهیه کند، پس این کار از نظر مالی منطقی است. چنین کاری نیاز خیریه شما به خرید تجهیزات جدید را کاهش می‌دهد، علاوه برآن چنین تصمیمی اثرات مضر تجهیزات جدید بر روی محیط زیست را نیز کاهش می‌دهد.

برای مطالعه:

برگزاری کمپین تبلیغاتی برای جمع آوری منابع مالی خیریه

سازمان‌های معتبری که رایانه‌های دست دوم را ارائه می‌دهند، اطمینان حاصل می‌کنند که هر گونه اطلاعات ذخیره‌شده در دستگاه‌ها به طور ایمن پاک شده است. بسیاری نیز با تعویض هارد دیسک و هر قسمت دیگری که نیاز به توجه دارد، سخت افزار را با استاندارد بسیار بالایی بازسازی می کنند و تجهیزات را ضمانت می‌کنند.

آیا تجهیزات فنی دست دوم به اندازه کافی برای نیازهای خیریه شما کارایی دارند؟ 

این سوال مهمی است که باید بپرسید، اما این نکته را در نظر بگیرید که بسیاری از سازمان‌ها از شر فناوری‌های سخت افزاری خلاص می‌شوند، زیرا دیگر برای برخی برنامه‌های پیشرفته مانند رندر ویدیو یا مدل‌سازی سه بعدی به اندازه کافی قدرتمند نیستند. 

اما بعید است که موسسه خیریه شما از سخت‌افزار فنی خود برای چنین برنامه‌هایی استفاده کند، بنابراین سخت‌افزار دست دوم ممکن است برای نیازهای خیریه شما بیش از حد کافی باشد. این امر به ویژه در مواردی که موسسه خیریه شما از CRM، جمع‌آوری کمک مالی یا سایر برنامه‌هایی که در فضای ابری اجرا می‌شوند استفاده می‌کند، بیشتر می‌شود، زیرا چنین برنامه‌هایی برای اجرا بر روی دسکتاپ شما نیازمند قدرت اجرایی کمی هستند.

چگونه می‌توان فناوری سخت‌افزاری دست دوم تهیه کرد؟

تعدادی سازمان از جمله موسسات خیریه وجود دارند که کامپیوترهای ناخواسته را می‌پذیرند و آن‌ها را با هزینه کم یا رایگان به موسسات خیریه عرضه می‌کنند. این موارد عبارتند از:

  • مجموعه Computers for Charities تجهیزات کامپیوتری و همچنین سخت‌افزاری استفاده شده را با هزینه کم پیشنهاد می‌دهد.
  • مجموعه Computers4charity، لپ‌‌تاپ‌ها، کامپیوترها و سایرتجهیزات کامپیوتری ناخواسته را به خیریه‌ها اهدا می‌کند.
  • سایت ComputerAid فناوری اطلاعات نوسازی شده را با هزینه کم برای سازمان‌های غیرانتفاعی تامین می‌کند.
  • مجموعه Green Root Tech کامپیوترهای بازسازی شده رایگان، سخت افزار فناوری اطلاعات و خدمات نرم‌افزاری را برای خیریه‌های بریتانیا ارائه می‌دهد.

استفاده مجدد از فناوری‌های سخت افزاری

استفاده مجدد از فناوری‌های سخت افزاری

وقتی موسسه خیریه شما نیاز به جایگزینی قوی‌ترین فناوری سخت افزاری خود دارد، ممکن است متوجه شوید که می‌توانید از آن در جای دیگری در سازمان خود برای انجام وظایف سبک‌تر به جای خرید تجهیزات جدید برای رفع چنین نیازی، استفاده کنید.
به عنوان مثال، اگر به دلایل امنیتی دیگر نمی‌توانید از رایانه شخصی به علت عدم اجرای نسخه پشتیبانی شده ویندوز استفاده کنید، می‌توانید به جای آن یک نسخه رایگان از سیستم عامل لینوکس امن را نصب کنید.

ممکن است نتوانید همان نرم افزار قبلی را روی آن اجرا کنید، اما لینوکس از مرورگرهای وب مانند فایرفاکس یا گوگل کروم پشتیبانی می‌کند. این بدان معناست که می‌توانید رایانه را برای دسترسی به برنامه‌های مبتنی بر فضای ابری که معمولاً فقط نیاز به نصب مرورگر وب دارند، تغییر دهید.

سخت افزار بازیافت شده

گاهی اوقات ممکن است برای خیریه شما خرید فناوری سخت افزاری جدید ضروری یا مطلوب باشد، اما می‌توانید با خرید اقلامی که با مواد بازیافتی ساخته شده‌اند، تأثیر آن را بر محیط زیست به حداقل برسانید.

به عنوان مثال، سازنده سخت‌افزار لاجیتک (Logitech)، موس‌هایی را برای کامپیوتر ارائه می‌کند که تا ۷۱ درصد از پلاستیک بازیافتی ساخته شده‌اند. این شرکت می‌گوید که با استفاده از پلاستیک بازیافتی توانسته نیاز خود به پلاستیک جدید را 8000 تن کاهش دهد و این منجر به کاهش حدود 19000 تنی انتشار دی اکسید کربن در طول چرخه عمر این محصولات شد.

دیگر تولیدکنندگان فناوری سخت افزاری که از پلاستیک بازیافتی در محصولات خود استفاده می‌کنند عبارتند از HP، Dell و Lenovo.

دفع ایمن یا بازیافت

دفع ایمن یا بازیافت

به ناچار مواردی وجود خواهد داشت که شما باید از شر سخت‌افزارهای فنی خلاص شوید که دیگر کار نمی‌کنند یا شما از آن‌ها استفاده‌ای نمی‌کنید. مقررات زباله‌های تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی (WEEE) به این معنی است که شما نمی‌توانید تلفن‌های قدیمی، رایانه‌ها و سایر کالاهای الکتریکی را به سطل زباله بیندازید. در عوض، این تجهیزات بایستی برای بازیافت یا دفع ایمن فرستاده شوند و در بسیاری از موارد ممکن است سازنده یا توزیع کننده مجبور شود محصولات خود را برای این اهداف پس بگیرد.

بیشتر بخوانید:

نحوه ایجاد فضای نیکوکارانه در محیط کار

بسیاری از شرکت‌ها و موسسات خیریه دیگری وجود دارند که کالاهای الکترونیکی را برای دفع ایمن یا بازیافت می‌پذیرند، از میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کامارا: موسسه خیریه‌ای که خدمات جمع‌آوری تجهیزات فناوری اطلاعات و خدمات پاک کردن و تخریب اطلاعات هارد دیسک تایید شده را به سازمان ها ارائه می‌دهد. تجهیزات قابل استفاده در مدارسی که به جوامع محروم در شرق آفریقا، هائیتی و ایرلند خدمت می‌کنند توزیع می‌شود.
  • شرکت  Computer Disposal: شرکتی که خدمات دفع فناوری اطلاعات منطبق با WEEE را ارائه می‌دهد که تمام تجهیزات فناوری اطلاعات را پوشش می‌دهد. قیمت موردنظر برای خرید تجهیزات توسط این شرکت به موسسات خیریه ارائه می‌شود.
  • بازیافت RCS: این سازمان امکان دفع امن تجهیزات فناوری اطلاعات منسوخ یا ناخواسته را ارائه می‌کند و در صورت امکان تجهیزات کار شده را در اختیار خیریه‌های محلی قرار می‌دهد.

امنیت را فراموش نکنید

به عنوان آخرین نکته، همیشه هر زمان که موسسه خیریه شما سخت‌افزار فناوری دست دوم را از سازمان دیگری خریداری می‌کند، اقدامات احتیاطی امنیتی مناسب را انجام دهید. از متخصصان و مهندسین نرم افزار بخواهید که امنیت سیستم های دست دوم را برای خیریه شما بررسی کنند.

منبع: وبسایت charitydigital