سالهاست افرادی که دچار معلولیت هستند، با مشکلاتی و انگی که به آنها زده شده است، روبرو هستند. جامعه اغلب با این افراد طوری رفتار میکند که گویی توانایی آنها در انجام کارهای خارقالعاده، یا به عبارتی، کارهای فوق بشری، کمتر از دیگران است.
شاید اگر جهان به افرادی که ناتوانیهایشان را از دست دادهاند به چشم یک فرد ضعیف و کم توان نگاه نکند و آنها را به عنوان فردی فراتر از حد متوسط در نظر بگیرد، بتواند از آنها سود ببرد. شاید آنها واقعاً یک ابر انسان باشند!
روز ابر انسان یعنی 7 سپتامبر هر ساله جشن گرفته میشود و باعث آگاهی دادن به مردم میشود. هزاران ورزشکار، موسیقیدان، هنرمند و ... در بین آنها هستند و بر مسئلهای که قبلاً به عنوان یک محدودیت برای آنها تصور میشد، غلبه کردهاند و ثابت کردند که "بله من میتوانم".
زمان آگاهی و گرامیداشت روز ابر انسان فرا رسیده است!
تاریخچه روز ابر انسان
روز ابر انسان زاییده افکار افراد فوقالعادهای در کانال 4 (Channel 4) بود، یک شبکه تلویزیونی رایگان بریتانیایی که به ارائه برنامههایی با کیفیت متمایز اختصاص داده شده است.
کانال 4 (Channel 4)، برای نشان دادن ورزشکاران با تواناییهای غیر قابل باور در بازیهای پارالمپیک تابستانی (Summer Paralympic Games) در سال 2016، برای دومین بار پخش رسمی پارالمپیک را بر عهده گرفت. این کانال بلافاصله تصمیم گرفت این قهرمانان گمنام و ناشناخته و دستاوردهای بزرگ آنها را در معرض دید عموم قرار دهد.
همه چیز با کمپین تبلیغاتی آنها با نام "ما ابر انسان هستیم" (We’re The Superhumans) شروع شد. این کمپین شامل 140 فرد با معلولیت منحصر به فرد است که تلاش میکنند تا نگرش جامعه را نسبت به خود تغییر دهند. صادقانه بگویم، افرادی که اندام "بیونیک" (داشتن اجزای مصنوعی بدن، به ویژه قطعات الکترومکانیکی) دارند یا میتوانند از چرخها به عنوان پاها استفاده کنند، باید به نوعی فراتر از انسان در نظر گرفته شوند!
پارالمپیک از سال 1948 تاکنون اجرا میشود، اگرچه در آن زمان به این اسم نامیده نمیشد. این رویداد ورزشی در ابتدا برای این که به بیماران جانباز جنگ جهانی دوم که دچار آسیب نخاعی شده بودند فرصت رقابت دهد، ایجاد شد. در آن زمان، این بازیها "بازیهای بینالمللی ویلچر 1948" (1948 International Wheelchair games) نامیده میشد.
ادامه مسیر روز ابر انسان
در سال 1960 ، پارالمپیک به طور رسمی تأسیس شد و دیگر فقط برای جانبازان ناتوان جنگ جهانی دوم باز نمیشد. در آن رویداد، 400 ورزشکار از 23 کشور شرکت کردند که چند سال بعد در سال 1976 پیشرفت کرد و به 1600 ورزشکار از 40 کشور جهان رسید.
یکی از مهمترین و به یاد ماندنیترین رویدادهای پارالمپیک در سال 1988 در سئول کره جنوبی رخ داد. در آن سال، پارالمپیک بلافاصله پس از بازیهای تابستانی المپیک (Olympic Summer Games) ، در یک شهر میزبان و با استفاده از امکانات یکسان برگزار شد. برای شرکتکنندگان پارالمپیک بسیار هیجانانگیز بود که بدانند پا جای پای المپیکیها گذاشتند که درست در همان فضا قبل از مسابقات خود شرکت کرده بودند!
در سال 2001 ، کمیته بینالمللی پارالمپیک (International Paralympic Committee) و کمیته بینالمللی المپیک (International Olympic Committee) این عمل را به عنوان یک سنت تثبیت کردند، و از آن زمان تا کنون ادامه دارد.
برای مطالعه :
نحوه گرامیداشت روز ابر انسان
برای این که بتوانید شما هم در این رویداد نقشی داشته باشید و روز ابر انسان را جشن بگیرید، میتوانید از روشهای زیر بهره ببرید.
1. یک ابر انسان را تشویق کنید؛
کسانی که در خانواده یا در زندگی خود دارای یک فرد معلول هستند، باید به خاطر داشته باشند که او را برای دستاوردهای شگفت انگیزش تشویق کنند. بدن انسان قادر به انجام کارهای شگفت انگیزی است و چالشهایی که افراد دارای معلولیت بر آن غلبه میکنند این مسئله را بیشتر نشان میدهد. دوستان و خانوادهها را تشویق کنید تا تصدیق کنند که "ابر انسانِ" زندگی آنها دیده شده و مورد احترام است.
2. درباره ابر انسانها بیاموزید و از آنها الهام بگیرید؛
یک تحقیق کوچک، موسیقیدانان، کمانداران، صنعتگران، نقاشان و افراد از هر قشری از زندگی را نشان میدهد که اجازه ندادهاند معلولیت آنها را عقب نگه دارد.
- تریشا زورن (Trischa Zorn)؛
ورزشکار پارالمپیک با بیشترین موفقیت را میتوان نام برد. زورن (Zorn) نابینا متولد شد؛ اما این مسئله مانع او نشد. او 55 مدال برای تیم ایالات متحده در 24 سال از 1980 تا 2004 کسب کرده است. - فرانتس نیتلسپاچ (Franz Nietlispach)
که یک پارالمپیک همه کاره است، اسطورهای است که از سال 1976 تا 2008، 2 مدال کسب کرده است. ورزشهای او شامل دو و میدانی، دوچرخهسواری دستی و تنیس روی میز است. اما او نه تنها یک ورزشکار است، بلکه در زادگاه خود در سوئیس نیز مقام سیاسی داشته است. - استر ورگر (Esther Vergeer)
که پس از 9 ساعت عمل نخاعی او را بدون پاهایش رها کردند، ورگر (Vergeer) بازی والیبال، بسکتبال و تنیس را روی ویلچر خود یاد گرفت. او به مدت 14 سال تا زمان بازنشستگی خود در سال 2013 ، با برد 470 مسابقه، تنیسور ویلچر شماره 1 جهان بود. - ناتالیا پارتیکا (Natalya Partyka)؛
ناتلیا (Natlya) جوانترین پارالمپیکی تاریخ، در لهستان بدون دست راست و ساعد متولد شد. او تنها 11 سال داشت که در اولین بازیهای پارالمپیک خود در سال 2000 شرکت کرد. در سال 2008 و 2012 ، او نه تنها در پارالمپیک شرکت کرد، بلکه در تیم تنیس روی میز المپیک برای زادگاهش لهستان نیز بازی کرد.
بیشتر بخوانید :
3. ویدئوی "ما ابر انسان هستیم" را ببینید؛
به ویدئوی ما ابر انسان هستیم، نگاهی بیندازید که همه چیز را آغاز کرد! (میتوانید در YouTube یا سایر رسانهها به آن دسترسی داشته باشید).
یک درامر شگفتانگیز را ببینید که دست ندارد و با پای خود مینوازد، یک رقاص که یادآور فرانک سیناترا (Frank Sinatra) است که تنها یک پا دارد، یک گیتاریست بدون دست، یا یک ویلچر سوار که میتواند با Evil Knievel رقابت کند. همه این استعدادها و فداکاریها، یک چشمانداز و امری الهامبخش برای کسانی است که برای غلبه بر سختیها تلاش میکنند!
از پارالمپیک حمایت کنید؛
روز ابر انسان همچنین یادآور خوبی برای تنظیم تقویم شما جهت مشاهده پارالمپیک در سال آینده است. پارالمپیک یک نمایش عمیق از دستاوردهای بشر و قلهای است که افراد وقتی اجازه ندهند که شکستها، آنها را از بین ببرد، میتوانند به آن برسند،
همچنین ممکن است فرصتی عالی برای ارائه کمک مالی به پارالمپیک، المپیک ویژه یا سایر مؤسسات خیریه باشد که افراد دارای معلولیت را تشویق میکند تا سخت کار کنند و در شاهکارهای جسورانه شرکت کنند!
منبع: وبسایت daysoftheyear
دیدگاه خود را بنویسید