جنگلهای بارانی سیاره ما را زنده نگه میدارند. آنها خانه نیمی از گونههای جانوری جهان هستند و آب شیرین را برای ما فراهم میکنند و برای پایدار نگهداشتن آبوهوا نیز ضروری هستند. بااینحال در هر ثانیه، یک و نیم هکتار از آنها از بین میرود، یعنی هرساله 78 میلیون هکتار از جنگلهای بارانی گرانبها از بین میروند.
به همین دلیل روز جهانی جنگلهای بارانی (World Rainforest Day) به منظور انجام اقدامات قاطع برای مبارزه با جنگلزدایی، کاهش اثرات تغییرات آبوهوا و حفاظت از جنگلهای بارانی برای نسلهای آینده ایجاد شده است.
آشنایی با روز جهانی جنگلهای بارانی
روز جهانی جنگلهای بارانی اولین بار در سال 2017 توسط شرکا جنگلهای بارانی (Rainforest Partnership) ایجاد شد. آنها با مردم بومی (Indigenous Peoples) که در محیطهای جنگلهای بارانی زندگی میکنند کار میکنند و پروژههایی را برای کمک به بازسازی و احیای جنگلهای بارانی سالم با جوامع محلی راهاندازی میکنند.
این روز در مورد افزایش آگاهی از اهمیت جنگلهای بارانی و آنچه برای ما انجام میدهند است. با گرد هم آمدن در این روز، همه ما میتوانیم اقدامات مثبت و امیدوارکنندهای برای حفاظت از جنگلهای بارانی و حفظ طول عمر آنها انجام دهیم، همانطور که آنها برای هزاران سال زندگی ما را حفظ کردهاند.
صدها رویداد وجود دارد، از درون جوامع محلی گرفته تا رویدادهای مجازی، طرحهای آموزشی در مدارس، پروژههای خیریه و صدها اقدام کوچک که ما میتوانیم هرروز برای محافظت از جنگلهای بارانی انجام دهیم. فرقی نمیکند که به تنهایی یا به همراه دوستان، اعضای خانواده یا همکارانتان در رویداد جنگلهای بارانی شرکت کنید درهرحال شما بخشی از یک جامعه فراگیر در کل دنیا را تشکیل خواهید داد. این وبسایت دارای فیلمهای برنده جایزه، مطالب آموزشی و توصیههایی برای افرادی است که به دنبال حفاظت از محیطزیست هستند.
Rainforest Partnership پروژههای اجتماعی زیادی در آمازون دارد، اما این روز با مشارکت بیش از 70 شریک جهانی، از حامیان محیطزیست گرفته تا رسانهها، پشتیبانی میشود که همگی برای اقدامی مثبت برای حفظ جنگلهای بارانی تلاش میکنند. شعار این رویداد «زیرا جهان نمیتواند صبر کند» است، بیانیهای قدرتمند و فراخوانی برای اقدام مردم در سراسر جهان.
برای مطالعه :
تاریخچه روز جهانی جنگلهای بارانی
هدف اصلی روز جهانی جنگلهای بارانی این است که مثبت بمانیم و بر آنچه میتوانیم برای نجات جنگلهای بارانی انجام دهیم تمرکز کنیم. جنگلهای بارانی هزاران سال است که ما را حفظ کردهاند، اکسیژن را به گردش درمیآورند، جوامع محلی را زنده نگه میدارند، دیاکسید کربن را جذب میکنند و آب ما را تازه و تمیز نگه میدارند. Rainforest Partnership این پیام مثبت را از سال 2007 هنگامیکه آن را برای کمک به حفاظت از تنوع زیستی، مردم بومی و مبارزه با اثرات تغییرات آبوهوایی راهاندازی کرد، گسترش میدهد.
تمرکز اصلی Rainforest Partnership نجات جنگلهای بارانی، با کار بر روی پروژههای اجتماعی مبتنی بر جنگلهای بارانی، است که تأثیر مثبتی بر مردم محلی و حیاتوحشی که هرروز به جنگلهای بارانی متکی هستند ایجاد میکنند. اگرچه دفتر مرکزی آنها در تگزاس مستقر است اما آنها عمدتاً با تیم مستقر در آمریکای لاتین در جنگلهای بارانی هستند.
چرا Rainforest Partnership تا این حد موفق بوده است؟
زیرا با سازمانهای سراسر جهان همکاری کرده است تا پاسخی یکپارچه به جنگلزدایی ایجاد کنند. آنها بهعنوان عضو وابسته به شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد میتوانند در مورد شیوههای پایدار و تحت رهبری اکولوژیکی در سراسر جهان مشورت کنند و مشاوره بگیرند.
جنگلهای بارانی چقدر به ما کمک میکنند؟
جنگلهای بارانی آمازون (Amazon) حدود 60 میلیون سال است که وجود داشتهاند، یعنی زمانی که اقیانوس اطلس (Atlantic Ocean) به اندازه کافی گسترش یافته بود تا آبوهوای گرمسیری در حوضه آمازون ایجاد کند. اعتقاد بر این است که پس از انقراض دستهجمعی دایناسورها، آبوهوای مرطوب ایجاد شده است که منجر به گسترش جنگلهای بارانی شده است.
در طی میلیونها سال، این نظریه وجود داشته است که جنگلهای بارانی ممکن است دچار کاهش و یا گسترش بسیاری شده باشند که ناشی از عواملی مانند گسترش و انقباض یخچالهای طبیعی بوده است.
چرا ناپدید شدن جنگلهای بارانی این بار اینقدر خطرناک است؟
علل اصلی جنگلزدایی قطع درختان، معدن و توسعه صنعتی و همچنین پاکسازی زمینها برای کشاورزی است. ازآنجاییکه مناطق وسیعی برای قطع درختان و مراتع، پاکسازی میشوند، زیرساختهای بیشتری موردنیاز است که منجر به افزایش پاکسازیها برای ساخت جادهها و ماشینآلات بزرگ میشود.
با حذف بیشتر و بیشتر جنگلهای بارانی، زیستگاههای حیاتوحش اطراف و خانههای مردم بومی نیز بهطور قابلتوجهی مختل میشوند. جنگلزدایی در مقیاس زیاد میتواند باعث تغییرات آبوهوایی، سیل، بیابانزایی و فرسایش خاک شود، همه آن چیزهایی که سیاره ما و شیوه زندگی ما را تهدید میکنند.
بیشتر بخوانید :
چگونه میتوان روز جهانی جنگلهای بارانی را جشن گرفت؟
روز جهانی جنگلهای بارانی یک فرصت عالی برای برداشتن بار از روی شاخههای جنگلهای بارانی و یافتن راههایی برای کمک به محافظت از خانههای حیاتوحش محلی و مردم آن است.
با به اشتراک گذاشتن در رسانههای اجتماعی خود و وبلاگ نویسی در مورد چگونگی نجات جنگلهای بارانی، چشماندازی خوشبینانه برای حفظ کره زمین ایجاد کنید. میتوانید با کمک کردن یا افزایش آگاهی در مورد مؤسسات خیریه مانند Rainforest Partnership یا شرکت در رویدادها و شبکههای مجازی در این امر مشارکت داشته باشید.حتی میتوانید با ترتیب دادن رویدادی که هدف این روز را برجسته کند یا به یک موسسه خیریه حفاظت از جنگلهای بارانی کمک کند، میزبان یک روز برای آگاهی بیشتر در مورد جنگلهای بارانی باشید. اگر طرفدار سازماندهی رویدادها نیستید، چرا برای جمعآوری سرمایه در رویدادهای اسپانسر شدهای مثل دویدن، کوهنوردی و یا حتی پیادهروی شرکت نکنید؟
شما همچنین میتوانید دنبال خیریههای ثبت شده در حوزهی درختکاری بگردید، جایی که میتوانید از کاشت درخت حمایت مالی کنید تا این کمک به جنگلهای بارانی برگردد. اگر میخواهید بچهها را درگیر کنید، چرا از بستههای فعالیت در وبسایت که مربوط به آن روز میباشند استفاده نکنید و آنها را برای یک روز پر از فعالیتهای سرگرمکننده در میان دوستان و خانوادههایتان توزیع و تشویق نکنید.
اگر به دنبال فرصتی برای ایجاد تغییر در سبک زندگیتان هستید، این روز فرصتی برای انتخابهای سازگار با محیطزیست برای کمک به حفظ آینده جنگلهای بارانی ما است.
بهعنوانمثال، جنگلزدایی به دلیل کشاورزی بخش بزرگی از دلیل کاهش جنگلهای بارانی است. چرا با خرید و استفاده از چیزی که واقعاً موردنیاز شما هست و نه بیشتر، برای کاهش ضایعات غذایی خود تلاش نمیکنید؟
خرید کالا از شرکتهای اخلاقی که به محیطزیست کمک میکنند نیز یک راه مطمئن برای اطمینان از حفاظت از آن است.کمک به حیاتوحش محلی شما نیز یک راه عالی برای حفظ تنوع زیستی جهانی و حتی کمک به برخی از پرندگان مهاجر در راه بازگشت به خانه است.
این روز فرصتی عالی برای برداشتن گامهای کوچک یا میزبانی یک رویداد بزرگ است تا قدردانی خود را از جنگلهای بارانی نشان دهیم.
منبع: سایت daysoftheyear
دیدگاه خود را بنویسید