اخیرا یک سمینار توسط سازمان NPC به همراه همکاری شرکت Clothworkers برگزار شد که در آن به بررسی بهترین راهکارهایی که نمایندگان خیریه می‌توانند در پاسخ به بحران اقلیمی اخذ کنند، پرداخته است. هدف اصلی این سمینار، الهام‌بخشی و ترغیب به اقدام است. در این سمینار از موفقیت‌های طرح‌های کنونی نمونه‌هایی ارائه شده. هدف این اقدام، تشویق مدیران خیریه به اقدامات موثر در مواجهه با بحران اقلیمی است.

بحران اقلیمی همچنان ادامه دارد، در حالی که علاقه جهانی به این موضوع نوسان دارد. اثرات گرمایش جهانی، آلودگی هوا و پدیده‌های آب و هوایی بیش از پیش قابل احساس بوده و تأثیرات آن‌ در همه نقاط جهان احساس می‌شود، اما افرادی که در شرایط سخت قرار دارند، به نسبت بیشتری تحت تأثیر قرار می‌گیرند. در بخش خیریه، این افراد اهداف اصلی ما برای حمایت هستند.

چگونه مدیران خیریه را به اقدامات موثر در مواجهه با بحران اقلیمی تشویق کنیم؟

با توجه به اینکه در این سمینار از موفقیت‌های طرح‌های کنونی نمونه‌هایی ارائه شده است، در ادامه چگونگی تشویق مدیران خیریه به اقدامات موثر در مواجهه با بحران اقلیمی را بررسی می‌کنیم.

چگونه مدیران خیریه را به اقدامات موثر در مواجهه با بحران اقلیمی تشویق کنیم؟

1. تغییرات اقلیمی عادلانه نیست

در اواخر مارس، گروه بین‌دولتی تغییرات اقلیمی (IPCC) گزارش ششم و نهایی خود را در مورد پیشرفت‌ها در مقابله با تغییرات آب‌وهوا منتشر کرد. این گزارش اعلام می‌کند که آسیب‌های تغییرات اقلیمی بیشتر به افراد ضعیف‌تر جامعه وارد می‌شود. افراد جوان، سالمندان، معلولان، اقلیت قومی، افرادی با مشکلات سلامتی و کسانی که در فقر زندگی می‌کنند، می‌توانند به طور مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر تغییرات آب‌وهوا قرار بگیرند. 

برای مطالعه:

10 دلیل محکم برای آنکه باید به خیریه‌ها کمک کنیم.!

خیریه‌ها نقش مهمی در حمایت از این گروه‌ها بازی کرده و همچنین باید در مقابله با تغییرات آب‌وهوا نقش قوی‌تری ایفا کنند. برای مدیریت بهتر بحران تغییرات اقلیمی، هیئت مدیره‌های خیریه‌ها می‌توانند از نکات کلیدی این سمینار استفاده کنند.

"به عنوان یک بخش، ما مسئولیت اخلاقی داریم که نقش خود را بررسی کنیم."

لیز گد، مدیر اصلی استراتژی در NPC

چه کاری می‌توان انجام داد؟

پیشرفت در این حوزه با آگاهی و درک شروع می‌شود و با اقدام به اتمام می‌رسد. با این روحیه، چهار راه اصلی وجود دارد که خیریه‌ها می‌توانند از جامعه‌هایی که با آنها همکاری می‌کنند حمایت کنند.

  • به طور صحیح درک کنید که چگونه بحران اقلیمی و تغییرات سیاست‌های مرتبط، تاثیراتی روی زندگی مردم خواهند داشت.
  • کمک کنید تا نظرات و عقاید مردم به سیاست‌گذاران منتقل شده و همچنین مطمئن شوید که صدای آنها به خوبی شنیده می‌شود.
  • مطمئن شوید که برنامه‌ها، خدمات یا استراتژی خود نیاز به تغییر دارند یا خیر.
  • آموزش روش‌های تصمیم‌گیری با توجه به اهداف محیط زیستی.

این چهار مرحله را می‌توان به سه حوزه پیشرفت تقسیم کرد: 

  • درک مسئله،
  • ایجاد امکان برای صحبت کردن مردم،
  • تغییرات داخلی در خدمات خیریه.

2. چگونه تغییرات اقلیمی بر سازمان شما تأثیر می‌گذارد؟

کسب تایید و حمایت کل سازمان، هنگام اجرای هر تغییر، بسیار مهم است و بدون شک، تغییراتی که در نحوه اجرای خدمات یا برنامه‌ها اعمال می‌شود، ابتدا ممکن است با تردید مواجه شود. همچنین، آگاهی هیئت مدیره از تاثیرات تغییرات اقلیمی بر کارها و خدمات ارائه شده بسیار ضروری است. 

در سمینار، کارن پری، مدیرعامل شرکت Inclusion North، نحوه اجرای جلسه‌ای را معرفی کرد که به کل سازمان ارائه داده شد و تاثیرات تغییرات اقلیمی را به تجربیات اعضای سازمان مرتبط کرد - و آن را با ارزش‌ها و مأموریت خیریه‌ی خود ارتباط داد. بعد از اینکه مشخص شد تغییرات اقلیمی به چالش قابل توجهی برای اعضا تبدیل شده، غیرممکن بود که نقطه نظر قوی‌تری در مورد اقدامات اقلیمی اتخاذ نشود.

ما عاشق اعضای خود هستیم، پس عاشق سیاره‌ی خود هم هستیم.

کارن پری، مدیرعامل شرکت Inclusion North

در مواجهه با بحران اقلیمی اقدام به تغییرات تدریجی کنید

3. اقدام به تغییرات تدریجی کنید

هنگامی که می‌خواهیم با تغییرات اقلیمی روبرو شویم، نباید به عنوان یک تصمیم ناگهانی و غیرقابل اجرا فکر کنیم که تمام استراتژی‌ها و فعالیت‌ها را دگرگون کند. این اندیشه می‌تواند مانع اقدامات سریع ما شود. یکی از سخنرانان، موفقیت‌های سازمان خود را بیان کرد و نشان داد که با گام‌های کوچک و به تدریج توانسته‌اند با تغییرات اقلیمی  مقابله کنند. برای Inclusion North، همه چیز با استخدام یک کارآموز در سال ۲۰۲۱ آغاز شد. 

کمی بعد، یک گروه با ۱۰-۱۲ نفر از کارکنان تشکیل شد و هر ماه یکبار جلسه داشتند تا یک برنامه اجرایی را طراحی کنند. مهم‌ترین قدم این است که اولین گام را برداریم و پیشرفت را به تدریج، با هدف و به صورت پایدار پیش ببریم. هیئت مدیره نباید از تغییر کلی به سمت برنامه‌های اقلیمی محور بترسد، بلکه باید این تغییرات را به عنوان یک فرآیند طولانی‌مدت و پایدار در نظر بگیرد.

4. از شبکه‌های خود استفاده کنید

اصطلاح "گرمایش جهانی" به این معناست که تغییرات اقلیمی بر همه‌ی افراد تاثیر خواهد گذاشت. به همین دلیل، مسئولیت مقابله با تغییرات اقلیمی را باید با هم به اشتراک بگذاریم تا بتوانیم با همکاری این مسئله را حل کنیم. با استفاده از شبکه‌های موجود و ایجاد همکاری‌های جدید، می‌توانیم افراد متعهدی را برای مقابله با این مسئله گردآوری کنیم.

بیشتر بخوانید:

سازمان بهزیستی و تامین اجتماعی در جهت تحقق عدالت اجتماعی

این کار را می‌توان به دو روش انجام داد:

  • با همکاری مستقیم با گروه‌های جامعه، آگاهی را افزایش دهید تا تأثیر بیشتری داشته باشد. به عنوان مثال، روشنارا علی، نماینده حزب کارگر برای منطقه بتنال گرین و بو، یک ابتکار به نام "آپرایزینگ" را راه‌اندازی کرد که هدفش توانمندسازی و تقویت مهارت‌های نسل بعدی رهبران جوان است. او تأکید کرد که حضور مستقیم در مدارس و گروه‌های جامعه برای افزایش آگاهی، به بخش قابل توجهی از موفقیت برنامه رهبری محیط زیست کمک کرده است.
  • اطمینان حاصل کنید که همه منابع، اطلاعات و مطبوعاتی که پیشرفت را شرح می‌دهند، به صورت علنی به اشتراک گذاشته می‌شوند. این کار باعث می‌شود سازمان‌ها از تجربیات دیگران بهره‌مند شوند. همچنین می‌توانند با هم در پروژه‌های جدید همکاری کنند یا بر روی پیشرفت دیگران تاثیر گذار باشند.

از طریق برنامه "محیط زیست همه"، سازمان NPC با بیش از 40 خیریه اجتماعی و محیط زیستی همکاری می‌کند تا افراد از گروه‌های اجتماعی متنوع در انگلستان بتوانند نظرخود را در مورد چگونگی مقابله با بحران‌های اقلیم و طبیعت بیان کنند.

اگر مایلید در این فعالیت‌ها شرکت کنید و برای اطلاع از مطبوعات و رویدادها عضو خبرنامه ما شوید، لطفاً با سازمان فرهنگ تماس بگیرید.

منبع: وبسایت thinknpc