برای اینکه دنیا را به مکانی بهتر برای همه تبدیل کنیم، همه ما باید نقش خود را به هر نحوی که میتوانیم ایفا کنیم. شاید برای بهتر کردن دنیا به کارهای داوطلبانه بپردازید یا در زمانهایی، مهارتهای خود را برای هدفی که به آن اهمیت میدهید اختصاص دهید یا حتی با غریبههایی که در طول روز ملاقات میکنید مهربان باشید. اما شما میتوانید به اندازه وسع خود به خیریه کمک کنید تا تفاوتی را ایجاد کنید.
شاید با خود فکر کنید، چرا باید به خیریه کمک مالی کنید؟ در حالی که دوست داریم باور کنیم که میتوانیم به تنهایی تفاوتی را در جامعه ایجاد کنیم؛ اما باید بپذیریم که گاهی اوقات میتوانیم کارهای بیشتری را با هم انجام دهیم. از طرف دیگر اگر درمورد نحوه استفاده خیریه از پولی که اهدا میکنید نگرانی دارید، میتوانید به گزارش سالانه خیریه موردنظر خود نگاه کنید تا اطمینان حاصل کنید که کمکهای اهدایی به خیریه به شکل فعالانه به دست ذینفعان میرسد.
چرا مردم به خیریه کمک میکنند؟
دلایل زیادی برای کمک به خیریه وجود دارد، و برای بسیاری از مردم این یک انتخاب بسیار شخصی است. در ادامه به چند دلیل اشاره میکنیم که شاید دوست داشته باشید تا آنها را در کمک خود به خیریه درنظر بگیرید.
۱. از روی احساسات قلبی؛
خیریههای زیادی وجود دارند که کارهای باورنکردنی برای کمک به کسانی که به حمایت نیاز دارند انجام میدهند. همه ما دلایل مختلفی داریم که ما را تحت تأثیر قرار میدهند. ممکن است کاری که یک موسسه خیریه انجام میدهد به دلیل تجربیات شخصی شما برایتان مهمتر باشد، یا شاید شما فقط نسبت به کسانی که به آنها کمک میکنند احساس قلبی بهتری داشته باشید. اما نگاه قلبی ما چیست؟
ما میدانیم که کودکان آینده جامعه هستند و هر کودکی سزاوار یک کودکی عاری از سوء استفاده است. به همین دلیل است که ما به کار خود برای ایمن نگه داشتن کودکان و جلوگیری از سوء استفاده ادامه میدهیم.
۲. کمک برای ایجاد تفاوت؛
وقتی تصمیم میگیرید به یک موسسه خیریه کمک کنید مهم نیست چقدر آن خیریه بزرگ یا کوچک باشد شما به ایجاد تفاوت واقعی در جامعه کمک میکنید. موسسات خیریه میتوانند به لطف سخاوتمندی و همکاری افرادی مانند شما، کار مهم خود را انجام دهند. هنگامی که به هدفی که برایتان اهمیت دارد کمک مالی میکنید، درواقع میدانید که تصمیم شما برای کمک مالی تأثیر محسوسی بر زندگی افرادی دارد که خیریه به آنها کمک میکند.
۳. هر کمک مالی، اثر خود را میگذارد؛
مهم نیست که چندبار و چه مقدار میتوانید به خیریه موردنظر خود کمک مالی کنید، بایستی بدانید که هر کمک مالی شما، اهمیت دارد و ارزشمند است. هر کمکی که از افرادی همچون شما دریافت میشود جمع آوری شده و به خیریهها کمک میکند تا دست به کار شوند و تغییرات مثبتی ایجاد کنند. بنابراین اگر نگران آن هستید که چیز زیادی برای بخشش ندارید؟ میتوانید به عنوان مثال هزینه یک فنجان قهوه صبحگاهی روزانه را از خرجهای ماهیانه خود حذف کنید و آن هزینه را به خیریه اهدا کنید. خیریهها قدردان هر میزان از کمک شما هستند.
برای مطالعه:
نحوه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، یکی از مسائل مهم حوزه نیکوکاری
۴. بخشندگی، منفعت میرساند؛
اغلب افرادی که در جامعه نیازمند هستند بیش از همه نادیده گرفته میشوند. دولتها و حاکمین ممکن است برنامهای برای محافظت از تمام افراد نیازمند نداشته باشند. به همین دلیل، موسسات خیریه در جامعه حضور دارند تا شکافهای موجود را پر کنند و منابع اختصاصی را برای کمک به آسیبپذیرترین افراد فراهم کنند.
به عنوان مثال دولتها بر روی والدین یا مراقبان کودکان برای محافظت و راهنمایی آنها حساب باز میکنند؛ اما بایستی به این موضوع اشاره کرد که وجود چنین مراقبینی برای همه کودکان فراهم نیست. به همین جهت ما اینجا هستیم تا به درد و نیاز هر کودک و نوجوانی گوش دهیم و از آنها در برابر سواستفاده محافظت کنیم.
۵. ما را به جامعهای که آرزوی آن را داریم، نزدیکتر میکند؛
در دنیای ایده آل، خیریهها نیازی به وجود ندارند. جامعهای را تصور کنید که در آن هیچ کودکی گرسنه نماند یا مورد آزار و اذیت قرار نگیرد، هیچ حیوانی آسیب نبیند، همه بیماری ها قابل درمان باشند و با همه با مهربانی، عدالت و با ارائه فرصتهای مشابه در زندگی رفتار شود.
این همان چیزی است که همه ما به طور جمعی برای آن کار میکنیم. تغییر واقعی در جامعه مستلزم کار ویژه است و ما به تنهایی نمیتوانیم آن را انجام دهیم. بنابراین کمکهای مالی شما به سازمانهای خیریه کمک میکند تا جامعهای را ایجاد کنند که به نفع همه باشد و هیچ کس را نادیده نگیرد.
۶. با کمک کردن، احساس تعلق خواهیم کرد؛
زندگی ممکن است گاهی اوقات سخت باشد، اما به یاد داشته باشید که همه ما در کنار هم هستیم. یادآوری چنین نکتهای میتواند به ما کمک کند تا با اطرافیانمان ارتباط بیشتری داشته باشیم و از طرف دیگر با ایفای نقش خود برای کمک به نیازمندان، میتوانیم بیشتر احساس کنیم که عضوی فعال از جامعه هستیم. جامعه برای ما بسیار ارزشمند است. دیدن اینکه تمامی کمکها به واسطه کمک مالی، کار داوطلبانه و... جمع شوند، ما را در هدف مشترک خود برای حفاظت از کودکان متحد میکند.
۷. تبدیل به الگویی برای دیگران میشویم؛
همه ما میدانیم که همگی توانایی ایجاد تفاوت در خود را داریم. چرا تنها به اینکه فردی اثرگذار هستید قناعت کنید؟ اقدامات شما همچنین میتواند دیگران را تشویق کند که به مسائل مهم توجه کنند و از اقشار مختلف حمایت کنند. میتوانید با دوستان، خانواده، همکاران، همسایگان خود چت کنید و به آنها اطلاع دهید که به خیریه کمک مالی میکنید و چرا چنین هدفی برای شما مهم است. چنین صحبتهایی میتواند به آنها نشان دهد که ما به کمک فوری آنها نیاز داریم و از طرف دیگر آنها تشویق خواهند شد تا خود را در چنین مسئلهای درگیر کنند.
بیشتر بخوانید:
۸. بخشندگی در ذات ما انسانها وجود دارد؛
بایستی بدانید که سخاوت و بخشندگی در ذات انسانها وجود دارد. از قدیم الایام، جامعه تنها با همکاری آحاد مردم میتوانست به عملکرد خود ادامه دهد. اعمال دیگرخواهانه به ما کمک میکند که مراقب کسانی باشیم که بیشتر به مراقبت نیاز دارند و بایستی بدانید که میل به کمک به اطرافیان همیشه در درون ما وجود دارد. پس چرا امروز به هدف مهمی که به آن اهمیت میدهید کمک مالی نکنید و به انگیزه طبیعی خود برای کمک به دیگران پاسخ ندهید؟
۹. بخشندگی سبب ایجاد احساس خوب میشود؛
گاهی اوقات اشکالی ندارد که کمی خودپسند باشید. و یکی از بخشهای مثبت بخشندگی و کمکهای مالی این است که چطور چنین چیزی میتواند این احساس خودپسندی شما را ارضا کند؟ درواقع بخشندگی میتواند احساس خوبی نسبت به خودتان بدهد.
هیچ چیز مثل این نیست که کاری را برای شخص دیگری انجام دهید تا لبخندی بر لبان شما بیاورد. حتی زمانی که بهترین احساس را نداریم، اگر مقداری مهربانی را به جهان بازگردانیم، میتواند به ما کمک کند تا کمی در خود و دنیای اطرافمان احساس بهتری داشته باشیم.
۱۰. تعلق تخفیف مالیاتی در برخی موارد؛
یک جایزه اضافی به علت کمک به خیریه این است که وقتی از طریق Gift Aid، مستقیماً از طریق حقوق و دستمزد یا مستمری خود کمک مالی میکنید، معافیت مالی را به دست میآورید. چنین چیزی به این معنی است که بسته به نحوه اهدا، میتوانید مالیات هر کمکی را که انجام میدهید پس بگیرید یا در وهله اول مالیات بر درآمد آن را پرداخت نخواهید کرد.
منبع: وبسایت nspcc
دیدگاه خود را بنویسید