هر ساله مؤسسات خیریه در سراسر جهان به نجات و بهبود زندگی مردم، مبارزه با بیماریها، محافظت از کودکان و امیدبخشی به هزاران نفر کمک میکنند، اما آیا میدانید به پاس تشکر و حمایت از امور خیر، یک روز در سال را به عنوان "روز جهانی خیریه یا نیکوکاری" نامیدهاند؟
روز جهانی خیریه (International Day of Charity)
نیکوکاری یک وظیفه بسیار مهم است؛ چرا که به ما این امکان را میدهد که با بخشهای گستردهتری از جامعه ارتباط برقرار کرده و به افرادی که بیش از همه به کمکمان نیاز دارند، یاری برسانیم.
به همین دلیل «روز جهانی خیریه» از اهمیت بسیاری برخوردار است و نقش مهمی در آگاهسازی عمومی نسبت به امور خیریه و چرایی اهمیت کمک به افراد نیازمند ایفا میکند.
برای مطالعه :
روز جهانی خیریه به رشد مسئولیت اجتماعی در سراسر جهان کمک میکند، حمایت ما از اهداف و آرمانهای خیریه را افزایش میدهد و نقش مهمی در ایجاد همبستگی اجتماعی دارد. این مناسبت، فرصتی عالی را در اختیار شما قرار میدهد تا در رویدادهای خیریهای که در سراسر جهان برپاست، مشارکت کنید.
همانطور که در بخش آینده بیشتر توضیح خواهیم داد، سازمان ملل متحد (United Nations) در تقویم بینالمللی روزی را به این عنوان نامگذاری کرد تا از اقدامات خیریهای که در سراسر جهان به ویژه در این تاریخ انجام میشود، حمایت کند.
سازمان ملل از همه کشورهای عضو و همچنین شرکتها، سازمانها و افراد مختلف دعوت میکند تا با ایفای سهم خود در امور خیریه این روز را جشن بگیرند. این سازمان با تشویق فعالیتهایی که سبب افزایش آگاهی، پیشبرد آموزش و کمکهای خیریه میشود، تلاش دارد تا اهمیت نیکوکاری را افزایش دهد.
تاریخچه روز جهانی خیریه
در سال 2012 سازمان ملل متحد تصمیم گرفت به منظور ارج نهادن به کارهای مهمی که مؤسسات خیریه انجام میدهند، «روز جهانی خیریه» را در تقویم بینالمللی به عنوان یک روز رسمی بگنجاند. علت نامگذاری این تاریخ همزمانی با سالروز درگذشت «مادر ترزا» (Mother Teresa) از اهالی کلکته بود.
انتخاب این روز برای بزرگداشت تلاشهای خستگیناپذیری است که مادر ترزا با وقف کل زندگی خود در امور خیریه انجام داد. هر ساله به مناسبت این روز خاص، امور خیریههای مختلف در سراسر جهان تبلیغ و جشن گرفته میشود و مردم تشویق میشوند تا پول و وقت خود را صرف امور خیریه کنند.
به علاوه آموزش مردم و اطلاعرسانی درباره مسائل مختلف نیکوکاری در سراسر جهان از اهداف دیگر این روز است. به طور کلی آموزش و نیکوکاری اصل و اساس این مناسبت خاص را تشکیل میدهند. از آنجا که این روز برای بزرگداشت مادر ترزاست، لازم است تا کمی بیشتر با او آشنا شویم.
مادر ترزا در 26ام آگوست 1910 با نام کامل «اگنس گونجه بویاجیو» (Anjezë Gonxhe Bojaxhiu) متولد شد. او در کلیسای کاتولیک به لقب «ترزای مقدس کلکته» (Saint Teresa of Calcutta) مفتخر شده است. این راهبه مسیحی در سال 1950 جمعیت مذهبی کاتولیک رومی با عنوان «مبلغان خیریه» (Missionaries of Charity) را بنیانگذاری کرد.
جمعیت مبلغان خیریه اکنون در سراسر جهان فعال است و هزاران راهبه در عضویت آن قرار دارند. این جمعیت برای افرادی که بر اثر بیماری سل، جذام، و ایدز، جان خود را از دست میدهند خانه بنا میکند و به علاوه مدیریت مدارس، یتیمخانهها، برنامههای مشاوره خانواده، طرحهای مشاوره کودکان، کلینیکهای سیار، داروخانهها و اماکن اطعام گرسنگان را برعهده دارد.
اعضای این مؤسسه نذر «فقر، اطاعت و عفت» میکنند و به علاوه مراسم نذر چهارم که ارائه "خدمات رایگان از صمیم قلب به فقیرترین افراد" است را به جای میآورند. در طول این سالها جوایز مختلفی از جمله جایزه صلح نوبل (Nobel Peace Prize) در سال 1979 و همچنین جایزه صلح رامون مگسیسی (Ramon Magsaysay Peace Prize) در سال 1962 به مادر ترزا اهدا شد.
چگونه روز جهانی خیریه را گرامی بداریم؟
راههای مختلفی برای مشارکت در روز جهانی خیریه وجود دارد. مهم نیست که چقدر پول یا وقت آزاد در اختیار دارید؛ از کمکهای خیریه به هر شکلی، چه کوچک و چه بزرگ، استقبال میشود. موضوع مهم انجام کارهایی است که در توان و اراده شما باشد.
به علاوه فایدهای ندارد که خود را به دردسر مالی بیاندازید. اگر پولی برای اهدا کردن ندارید، چرا به جای آن کمی از وقت خود را صرف امور خیریه نمیکنید؟ در روز جهانی خیریه، ارزش دارد به مؤسسات خیریه مختلف در محلی زندگیتان و و نیز خیریههای برتر در سراسر جهان سری بزنید تا ببینید که آیا در حال برگزاری رویدادی هستند یا خیر.
اگر اینچنین نبود، میتوانید خودتان مسوولیت برگزاری یک رویداد خیریه را به عهده بگیرید. از مراسم جمعآوری کمکهای مالی (گلریزان) در این زمینه استقبال میشود. تنها چیزی که نیاز دارید ایدهای است که همه بتوانند در آن مشارکت کنند، ایدهای که نباید پیچیده باشد و به همین دلیل فروش کیک و شیرینی یا مسابقات دوی سرگرمکننده پیشنهاد میشود.
البته برای جمعآوری کمک نیازی به برگزاری یک رویداد ندارید و راههای زیادی برای انجام این کار وجود دارد. برای مثال میتوانید تصمیم بگیرید که چالشی مانند چتربازی را به عهده گرفته و برای آن پول جمع کنید یا ممکن است تصمیم بگیرید که یک محصول دستی را به فروش رسانده و بخشی از درآمد آن را به امور خیریه اختصاص دهید.
بینهایت گزینه پیش رویتان قرار دارد و بنابراین مطمئن هستیم که میتوانید گزینهای را انتخاب کنید که برای شما مناسب است. همچنین برای گرامیداشت روز جهانی خیریه میتوانید این روز خاص را با آشنایی بیشتر با مادر ترزا بگذرانید.
تعدادی فیلم و کتاب با موضوع مادر ترزا وجود دارد و کتاب بیوگرافی او نیز در سال 1992 منتشر شد که میتوانید آن را مطالعه کنید. این کتاب بسیار جالب است و اطلاعات بسیار خوبی در مورد کارهای مادر ترزا به شما میدهد.
به علاوه «نامهها» (The Letters) عنوان فیلمی است که براساس نامههای مادر ترزا به «سلست ون اگزم» (Celeste van Exem) کشیش واتیکان ساخته شده است. این فیلم در سال 2014 اکران شد و «جولیت استیونسون» (Juliet Stevenson) در نقش ترزا بازی کرد. پیشنهاد میشود که در روز جهانی خیریه به تماشای این فیلم بنشینید.
فیلم فوقالعاده دیگر در این خصوص «مادر ترزا: به نام فقرای خداوند» (Mother Teresa: In the Name of God’s Poor) نام دارد. در این فیلم که در سال 1997 جایزه جشنواره فیلم هنری را دریافت کرد، «جرالدین چاپلین» (Geraldine Chaplin) در نقش مادر ترزا بازی کرد.
همچنین شاید تمایل داشته باشید تا وقت خود را با «چیزی زیبا برای خدا» (Something Beautiful for God) اثر «مالکوم موگریج» (Malcolm Muggeridge) که عنوان یک کتاب محصول سال 1972 و فیلم مستند محصول 1969 است، بگذرانید. این فیلم با هدف جلب توجه دنیای غرب به کارهای مادر ترزا ساخته شده است.
بیشتر بخوانید :
در عین حال میتوانید روز جهانی نیکوکاری را با کسب اطلاعات در مورد خیریههای مختلف سپری کنید. خیریههای زیادی در سراسر جهان با اهداف و آرمانهای مختلف وجود دارند؛ از مؤسسات خیریه برای سلامت روان، پناهگاه حیوانات، سالمندان و سازمانهای مخصوص افرادی که مشکلات خاص بهداشتی دارند، گرفته تا مؤسسات خیریه برای افراد بیخانمان و ... . شما باید مؤسسهای را پیدا کنید که قلبتان را برباید و برایتان جذاب باشد.
نتیجه اینکه...
اگر کارهایی که برای گرامیداشت روز جهانی خیریه نام برده شد را جدی بگیرید، تحقیق کنید تا با مؤسسات و سازمانهای خیریه مختلف آشنا شوید، متوجه میشوید که امروزه همه مؤسسات خیریه از بودجههای کلان برای هزینه کردن در مورد کمپینهای تبلیغاتی و نظیر آن برخوردار نیستند و بنابراین شاید شما از کار سختی که در این مؤسسات انجام میشود، اطلاع نداشته باشید.
به همین دلیل توصیه میشود که زمانی را صرف مطالعه درباره خیریههای مختلف کنید، چرا که مجبور خواهید شد تا یکی از آنها که برای شما اهمیت بیشتری دارد را پیدا کنید. شما میتوانید به آنها کمک مالی کنید یا اینکه با این مؤسسات تماس گرفته و متوجه شوید که به چه نوع کمکی نیاز دارند. ممکن است آنها واقعاً برای وقت شما ارزش قائل شوند. اطلاعرسانی در شبکههای اجتماعی و موارد مشابه را فراموش نکنید.
منبع : وبسایت daysoftheyear
دیدگاه خود را بنویسید